I dag på förmiddagen såg jag Ullas regnbågar leka ordentligt och det var den allra minsta som visade sig vara hona och med på noterna. Så då har jag två hanar och två honor av antagligen Melanotaenia splendida splendida. M.praecoxarna var inte med i leken idag vad jag kunde se.
Den regnbågsrom jag plockat ut förrut har till viss del börjat mögla lite. Obefruktad? Det är lite trixigt, det här. Jag vill ju inte ha 100 regnbågsyngel, utan sådär 10-20 stycken. Jag testade ett nytt sätt idag. Tog mopparna och kollade lite snabbt om det fanns rom, det gjorde det. Sen hängde jag mopparna i mitt 60-liters lånekar som ancistrusynglen haft. Det finns ett fåtal unfiskar av ancistrus kvar däri.
Sen gjorde jag några lekmoppar till som jag hängde in till bågarna. Lite kul kan dom väl få.

Jag har inte sett så många killiyngel på några dagar. Det är väldigt mycket växlighet i det lilla karet så det kan finnas hur mycket som helst. Men i alla fall såg jag ett 1 cm-yngel simma nästan nere utefter bottan idag. Det är bra att dom blir mer rörliga.

Moinan växer till sig, tror jag. Igår kom jag på att jag skulle testa att sila genom flera silar på en gång. Grövsta och näst finaste. Det fungerade väldigt bra. De stora vuxna moinalopporna blev kvar i första silen och moinabebisarna hamnade i undre silen.
Vinägermikron ser rätt bra ut. Det börjar röra sig mikro lite längre ner i burken nu.

Killikillen försökte bita mig i går. Jag hade matat och tänkte klappa honom lite på huvudet. Då backar han lite och naffsar till efter mitt finger. Han trodde kanske att det var en ovanligt fet vit mygglarv.

Jag försöke fota lite idag. Det blev så väldigt mycket grindalsmask igen så jag tänkte att jag skulle mata kolglödstetrorna med det för första gången. Dom blev rätt galna faktiskt. Jag tog kameran och knäppte av ca 20 bilder. En blev bra. Den ligger i en ny Tetramapp på mitt fotogalleri här på Zpet.
Jag tog några bilder på regnbågarna när dom lekte under och i moppen. Dom blev sådär.

Senare idag, efter en långpromenad, skulle jag rensa lite i ett innerfilter. När jag skulle starta pumpen gick den inte igång. Jag fipplade lite med den men den morrade inte ens. Drog bort pumphuvudet och då saknades impellern. Jag hade råkat skaka ut den i hinken med vatten som jag vred ut filtermassorna i.

Andmatsutrotningen gick hyffsat igår. Nu gäller det att hålla efter minst en gång i veckan och inte tolerera minsta andmatsprick.

Nu håller ögonen på att falla ihop. Jag har ställt klockan på rigning både fre och lör för jag ville kolla upp regnbågarna. Men i morgon ska jag inte börja jobba förrän vid 14-tiden. Skönt, den här morgonen ska jag sova ut. Det är väl bäst att börja i tid. Jag tror nog att jag hoppar över disken idag. Den kan vänta till i morgon utan att hoppa ur diskhon.

Natti-natti!