Nu har jag plockat regnbågsrom i tre dagar. Det måste ha blivit en bit över 30 romkorn nu. Jag har hängt in flera moppar, tre stycken nu.
Idag så fixade jag iordning ett litet yngelkar till på 10 liter. Det stod faktiskt tomt. Jag har bara luftsten och flytväxter, måste väl skaffa någon slags belysning så att växterna klarar sig.
Jag lade ner rommen från i dag i det karet. Det var 15-20 korn ungefär.
Fast nu börjar jag undra om det verkligen är bara praecoxen som leker. Jag fick ju med regnbågsrom med växter som jag fick av Ulla i somras när jag var upp till Hallstavik och hälsade på. Det är en som antagligen är en "Röd regnbåge" och fyra andra där två är stora dominanta hanar som kaxar och simmar ikapp i karet hela dagarna. En tredje är antagligen en icke dominant hane medan den fjärde är en blek liten spädis som kan vara en försigkommen hona. Men jag har inte sett hanarna tramsa runt spädisen alls.
Däremot håller praecoxarna på och jagar varandra och håller på. Det ska bli intressant att se om det blir några yngel och i så fall vad.

Sen så blev jag så otroligt nyfiken på killinas lekmopp. Dom har inte riktigt tiggt mat så mycket som tidigare. Mera kuckilurat bakom växterna och gjort någon snabb raid in i maten och sen försvunnit igen.
Så jag tog försiktigt ut moppen och kollade igenom den. Jag hittade 60 romkorn i olika utvecklingsfaser... 60 stycken, helt otroligt. Men jag visste inte vad jag skulle göra med all denna rom, ner bland regnbågsrommen vågade jag inte stjälpa ner den. Inte till C.duplicareusrommen heller, som började kläckas i går. Så jag hällde ner dom i killikaret igen, ner i javamossan. Jag kände mig rätt skurkaktig.
Det har synts till fyra killiyngel idag.

Nu måste jag verkligen lägga mig. Sista tidiga morgonen i morgon, sen ledig helg. Jag gick upp 2.15 i morse och är lite sliten.Det ska bli otroligt skönt att vara ledig. Jag kommer nog att gå upp hyffsat och sitta och spana på regnbågarna för att se vilka av dom som egentligen leker, nyfiken som jag är.