Idag har jag sett minst två killiyngel flera gånger. Dom är rätt små, fast det kan bero på att stjärten verkar vara rätt genomskinlig. Det jag ser av dom är två svarta ögon och en rund mage. Jag försöker få in nykläckt artemia in under flytormbunksbladen.
Jag ringde Janne och berättade att killina förökat sig och det tyckte han var kul. Det skulle inte vara någon större risk att föräldrarna åt upp ynglen. Killina var från en väldigt fredlig stam. Jag ser ju hur lugna och snälla dom är. Hanen är inte alls på honan och bråkar. Det är mer hon som söker hans sällskap. Dessutom håller inte hanen på och far utefter bakrutan längre sen jag satte dit självhäftande mörkgrön plast. Antagligen såg han en reflex av sig själv.
Janne undrade om jag inte var sugen på fler sorter av killis. Jag kan få se hans fiskrum och kolla på olika sorter. Det skulle ju vara enormt trevligt.
Moinan är lite knepig. Jag delade upp den i två kar. Den minsta burken, ca 3 liter kanske, där verkar moinan trivas riktigt bra. Men i 10-liters plastbacken är dom mer sparsamma. Janne tyckte att jag skulle mata mer. Det kan ju faktiskt vara det, i lilla burken har dom nog fått mer jästlösning när jag tänker efter.

Grindalsmasken har satt riktigt bra fart nu. Det var massor under glasskivan i dag. Jag ska försöka göra en odling till fast med annat odlingssubstrat. Har hittat väldigt pyttig leca. Så den ska jag testa med. Jag har hittat en bra burk och skurit ut ett ventilationsfönster som jag satt ett kvalsterfritt nylonfilter över. Det är likadant i den första odlingen också.

Annars har jag varit både lat och flitig idag. Jag gjorde vattenbyten i alla kar utom killinas och rengjorde ett 10-liters yngelkar som stått tomt någon vecka. Det gick några C.sterbai där som är flyttade till 30-liters plastbacken i stället.
Jag limmade mörkgrön plast på baksida och ena sidan på lillkaret. Sen fyllde jag på med lite vatten och flyttade dit 11 nylagda romkorn från C.duplicareus. Det är rätt längre sen jag tog tillvara deras rom. Dom leker varje vecka men det blir sparsamt med rom och den är så väldigt känslig. Det är ynglen också, så jag får se hur det går nu. Jag antar att det är ungfiskarna som lekt nu.

Annars så mår de vita mygglarverna bra i kylen. Jag tar ut dom och matar med artemia då och då. Killina är väldigt förtjusta i dom.

Jag har jobbhelg och funderar lite på att lägga mig redan. Börjar någongång 7-8 eller nåt. Måste kolla upp det lite närmare.

Natti-natti!