Nu blev jag förvånad när jag skulle skriva. Föregående anteckning började med att jag haft två veckor semester??? När jag tittade efter lite så var det mina allra första anteckning -03.
Hm... är det bra eller inte att den är så här? Kan jag ändra själv i vilken ordning den ska staplas? Eller är det kanske ett steg på vägen att få ordning på dagboken? Så att den blir uppställd datumvis som tidigare?

Nyss när jag kom hem, ilade snabbt hem utan att mellanlanda någonstans, och började mata killina så var det honan som var mest på hugget den här gången. Dom käkar bäst varannan dag, men inte samma dag. Lustigt, det måste vara en slump.
Honan stod och väntade snällt vid framrutan medan jag släppte ner en grindalsmask i taget åt henne. Hon tog väl 3-4 stycken. Hanen tog bara 1-2 bananflugor medan honan sen gick och plockade artemia riktigt länge. Hanen far utefter bakrutan som en stolle nu. Upp och ner, upp och ner...
Maculatahanen leker med sina nio honor och duplicareusarna håller också på. Där kan jag se fyra romkorn i javamossan, men jag låter dom sitta. Det får räcka med mina 24-25 duplicareusar.

Regnbågarna växer så det knakar. Dom har hand om födslokontrollen bland mina Endlers guppy i 160-liters karet. Dom är riktigt duktiga på det.
Nu tror jag att fyra regnbågar är M.splendida splendida och den ensamma en "röd" regnbågshona. Hon (han) har rätt näsform för att vara det och dessutom röda fenor runt om. Resten av firren är mer åt det guldgröna hållet. Om det är en röd en skulle jag faktiskt kunna köpa några till som sällskap. Jag gillar regnbågarna skarpt nu. Jag trodde dom var väldigt mariga fiskar, precis som killis.
Jag känner på mig att jag kommer att snata mer i skogen i vår/sommar och leta levande smaskens till fiskisarna. Ute i skogen brukar jag vara, men utan håv och bunke.
Jag brukar ju ha myrornas krig med små svartmyror som invaderar mina uteurnor så att växterna inte trivs. Kan man mata killis med levande myror (kittlar dödsskönt i kistan ;-D) och/eller med myrägg???
Om någon korsläsare ;-) har någon idé om det så vill jag veta.