Det var ju tur jag skrev det förra blogginlägget så jag påminnde mig själv att ta prover.
Tog proverna strax efter jag hade skrivit och där var både nitrit och ammoniac så jag flyttade över pansarmalsyngeln som var i yngelkassen till ett annat kar sålänge tills läget är stabilt i detta karet.
Jag hällde i ammo lock sen och sög upp lite matrester från botten och höll sen tummarna, 3 yngel har gått bort men resten verkar ok, ropar inte hej förrens värdena är bra igen det är lika nervöst att tända lampan varje morgon.

Jag tog nya prover idag och det visar iallafall att värdena är bättre, ammon är nästan på 0 och nitriten är på väg neråt det känns skönt för själen.

Jag tog bort dom vissna växterna igår och ersatte med nya ormbunkar så att det ska bli lite mer arbete i karet, flyttade över lite av javamossan till ett annat kar för den behövdes städas ur, där var lite matrester i den, sen när den är städad så får den komma tillbaks igen.

Ja det är bara att hoppas att värdena blir ok och att ynglen o räkorna klarar sig

Jag kommer att fortsätta att ge minimalt med mat men ynglen behöver ju äta så det är lite kämpigt med hur mycket jag vågar sätta i, vill ju inte att värdena går upp igen.

Ja detta var dagens rapport.