Satte faktiskt upp ett nytt kar för några veckor sen, syftet var att sätta dit växter som jag ville bli av med så att dom slapp ligga i alla dom andra karen.
Ville först satt upp ett 56 literskar som jag köpte på loppis i sommras men det såg alldeles för dåligt ut i siliconet så det fick bli mitt 40 literskar istället, märkte ganska snart att det blev för mycket växter i detta lilla kar men som tur var så sålde jag hälften av växterna så där är mer lagom. Hm skulle satt upp 100 litaren istället
Fast nu har detta karet blivit ett yngelkar istället, jag fick så mycket pansarmals yngel så det passar ju bra till detta så nu simmar där fullt med småttingar sorterna är venezuelas orange och neon red stripe/ red lazer. Får hoppas att dom flesta överlever så kanske man kan sälja ett gäng på malmö auktionen.
Karet är ju inte riktigt inkört heller så man har svårt att säga utgången på detta, jag började att köra in med snake skin endlers när jag satte upp karet.
Kör med filtermedium lite då och då.
Nu börjar jag närma mig den kritiska processen i det hela när nitriten börjar komma, har faktiskt inte kollat värdena ännu men det börjar nog bli dags.
I förrgår köpte jag faktiskt mina första black chrystal med som fick flytta in här.

Jag fick även erfarenhet av hur vanlig ormbunke reagerade när man satte det i ett nystartat kar, dom vissnar, skulle plocka bort lite av dom dåliga ormbunkarna idag men då såg jag att det faktiskt var påväg nya skott på plantorna så nu har jag lite bättre erfarenhet av hur dom fungerar.
Mig gör det inget om dom dör för jag har så väldans mycket av dom i ett annat kar som jag ändå behöver bli av med så det är ju bara att flytta över nya isåfall.

Ja så blev det med att inte sätta upp fler kar

Ha en trevlig dag