Ur led är tiden... eller är det kanske S_sund som är ur led? Ja alltså inte fått axeln eller knät ur led utan snarare har problem att hinna ikapp med sin nutid.

Känns ju som om man är 78år istället för 34... Är väl snart den ende svensk som inte varit i Sveriges nya landskap Thailand. Läste för ett tag sedan att betydligt fler svenskar har varit i Thailand än i Lappland. Säger i och för sig inte så mycket... säkert fler svenskar som varit i Andorra eller Kualalumpur än vid treriksröset? Märkligt att vi är så dåliga på att se det vackra och intressanta i vår närhet (säger han som aldrig besökt Bohus fästning 20min bilresa bort).

För egen del har jag aldrig varit längre österut än Turkiet, aldrig längre norrut än Åre och aldrig längre väster- eller söderut än Gibraltarklippan...eller kommer man längre västerut i Norge? Hmm får ta fram kartan när man är klar här inne.

Inte nog med att man missat Thailand, är väl snart den ende som inte är inne på Facebook, som inte Twittrar eller spelar olika onlinespel WOW, Farmville etc. Herrejösses, har svårt att hinna med att logga in här hur skulle jag få tid till det andra?! Hade jag haft tid över skulle jag ägnat mig åt att skriva, och då menar jag inte två raders bloggar ut i cyberrymden som ingen läser.

Registrerade mig faktiskt på facebook för ett tag sedan men efter en minut tröttnade jag för att jag insåg att det skulle kräva för mycket tid så jag logga ur. Anledningen till att jag ens gick in där var att det antagligen var enda chansen att få se foton på bästa kompisens barn eftersom det är där han lägger upp dem och han glömmer att maila kopior till mig. Liksom jag "glömmer" att ringa honom mer än två ggr per år. En av få människor som skulle kunna ringa mig mitt i natten och be mig komma, skulle antagligen inte ens komma mig för att fråga mig varför innan jag satt i bilen och körde fyra timmar för att komma till honom. Har man kännt varandra sedan 3års ålder och upplevt både sorg, spänning och glädje ihop under många, många år får man ett sådant starkt band. Trots det kan man inte förmå sig att åka och hälsa på en helg utan man låter vardagens ekorrhjul snurra på allt intensivare tills veckor, månader och slutligen år bara flimmrar förbi i ett enda grått töcken.

Risken är väl att man vaknar upp vid 50, inser att barnen flyttat ut och att huset är hyfsat färdig renoverat. Att man har ett bra jobb med en godkänd karriär men att man trots det är bitter. Bitter men framförallt ensam...


Med den upplyftande inledningen kan man konstatera att vi tapetserade om i köket i helgen. Hann med en trevlig och årligt återkommande hummer-middag också allt medan regnet öste ner hela helgen.

Idag har man hunnit med att bära in drygt 1,6ton pellets i säckar så nu skall vi väl vara varma till vintern börjat töa åtminstone.

Den stora Laetacara thayeri hanen har ätit upp ca 12 Vinkeltetror men nu verkar han ha insett att de skall fungera som sällskap och inte bara som mat. Blivit en helt annan ordning i karet sedan mängden fiskar ökade markant. Thayeri-paret är framme och visar upp sig på ett helt annat sätt och småfiskarna (som egentligen inte är så små, köpte de största Vinkeltetrorna som jag kunde finna) ser till att mängden ouppäten mat minimeras vilket förbättrar vattenkvalitén.

Plecon i vardagsrummet låg stendöd på botten idag. Kan inte förstå... I de andra karen mår malarna bra men i det karet mår visserligen alla andra fiskar bra men malar dör inom loppet av några enstaka veckor, även om detta nog var nytt hastighetsrekord.


Senast sedda film: Babylon AD... hade förväntat mig mer.
Punisher... Kunde varit bättre skådespelare även om Travolta gör en bra insatts som skurk. Marvel har ju ett par bra storys att bygga upp filmer på (säger killen med Hulken kalsonger som tjuvläste storebrorsans Träskmannen-serier under barndomen).


För övrigt anser jag att Stenungsund borde ha en egen akvarieaffär.

PS. Klarade ett helt inlägg utan roliga små gubbar men jag vet att om jag hoppat över akvariet efter slutklämmen skulle jag bara fått massa upprörda kommentarer... DS