Märks att hösten närmar sig med kalla fuktiga nätter även om temperaturen på dagarna fortfarande når sommarnivåer. Det tydligaste tecknet på den annalkande hösten är inte de första gula björklöven som dalar ner över gräsmattan. Inte heller den blöta daggen som täcker bilrutorna på morgonen så man tvingas veva ner sidorutan i korsningen på väg till jobbet. Nej, det tydligaste tecknet är nog att spindlarna har kommit igen!

Stora svarta och oerhört läskiga är de, de svenska husspindlarna som varje höst kryper in i huset! Senaste två veckorna har jag och frun klappat ihjäl tio stycken! Alla hanar... finns garanterat en ännu större och ännu läskigare hona någonstans i huset som lockar sig till dem (vi har haft samma bekymmer varje höst och i viss mån vår sedan vi flyttat in!). Jag kommer inte att kunna sova lugnt förrän även hon blivit mos.

Daggen ställer till visst bekymmer även den. Grundmålade panel till nya vedförrådet i förmiddags men färgen vägrade att torka trots sol och rätt kraftig vind. Alltför hög luftfuktighet helt enkelt och när jag nu ikväll skulle spika upp brädorna var de hala som såpa och löjligt kletiga och kladdiga. Kombinationen av fuktig oljefärg täckt av en tunn dagghinna var helt absurd.
Spikade upp en och en halv sida ändå, som sann projektledare vägrar jag att revidera projektets tidplan!


Om man ändå skall klippa gräset halv sju en söndagskväll efter att alla pensionärsgrannar gått in och avslutat trädgårdsarbetena sedan några timmar ja då är det mycket trevligare att göra det efter en god middag och tre glas vin!

Funderat på att utöka familjen...
... med en fyrbent krabat alltså!
Finns ju bekymmer med allergi i familjen men det finns lösningar som kan fungera. Inget bestämt ännu dock. Får återkomma i ämnet.


För övrigt anser jag att Stenungsund borde ha en egen akvarieaffär.