Semester ahhh
Jo det är rätt, om ni undrar vem ni skall skylla på, vem som sett till att den tropiska värmen med tillhörande klarblåa himlen och strålande solen bytts ut mot gråa regntunga skyar och ständiga skyfall... japp här har ni boven, S_sund har tagit semester.

Skulle jobbat fram till idag egentligen men då man fick den ledande frågan ifrån uppdragsledaren på jobbet "När skall du ha semester"" kände jag att arbetsviljan var så där så svaret kom blixtsnabbt ifrån mig "Det beror på hur snäll uppdragsgivare jag har!"
Han är snäll, tog semester hela den här veckan och har nu fyra härliga veckor.

Så vad roar sig en semesterledig S_sund med då? Gräver vallgrav längs ena husgaveln förstås! Handgrävning givetvis, grävmaskin är ju fusk
Är en liten test på den här gaveln, vill se hur det ser ut. När man väl kommit ner under "matjorden", dvs 30cm med blöt lera som klibbar fast på spaden- något uppblandad av jord och sten, ser det rätt bra ut. Mycket stenar och sand. Något man på 60- och 70-talet kalladeför fräneringsgrus och som tydligen var tidernas melodi. Hade nog fungerat bra om man inte planterat tiotals buskar och stora klätterväxter alldelles intill husväggen.

Nu är växterna borta och med lite ny isolering/dränering (talat om för barnen att huset skall få regnkläder på sig :P) blir det nog toppen! Kan lägga upp några foton om så önskas.

Hade varit spännande förstås med en vallgrav runt huset med tillhörande fällbryggor framför dörrarna. Barnen på gatan diskuterar just nu om det skall vara pirayor, krokodiler eller hajar i den!

Trevlig sommar på er.


För övrigt anser jag att Stenungsund borde ha en egen akvarieaffär.