Lättnadens suck, om än en något nervös sådan. Så kan man väl sammanfatta kvällen efter att skrivit skriftliga provet idag till IPMAs D-certifiering i projektledningskunskap. Hade varit en fjäder i hatten om man klarade det men inget hej innan man sjutit björnen som åt sura rönnbär på andra sidan bäcken medan han grävde en grop åt räven som raskade över isen... eller något sådant ... tar nästan en månad innan jag får beskedet om jag klarade det eller inte.

Sorgens dag i akvariumen idag. Vår stora, vackra Samos-Skalar gick bort idag. Han som varit vår i 8½år. Hade ett skalarpar som lade en enda kull, befruktad dessutom till skillnad mot mina senare skalarer. De lade den på innerfiltret på kvällen innan vi skulle resa till Samos i två veckor! Farsan fick ställa upp och vara ägg och yngel vaktare
När vi kom hem var fem yngel i prima vigör men i takt med att de växte sig starka och stora föll de bort ett efter ett tills bara en återstod. Modern dog kort efteråt, vet inte om lekperioden tog slut på henne? Och hanen sörjde ihjäl sig, slutade att äta och tynade bort. Haft andra skalarer under tiden och de har kommit och passerat medan vår Samos-skalar simmat omkring majestätiskt utan att bry sig speciellt om de andra, som om han var lite förmer än dem
Vid årsskiftet började ögonen bli lite grumliga och nu senaste veckorna blev fenorna långsamt sargade som om han började falla isär och inte orkade mer. Ikväll gick det inte längre utan han lade sig till vila bland växterna och slutade sina dagar.

I övrigt är livet faktiskt helt ok och nu när man inte behöver plugga projektledning och utvärdera sig själv och sina metoder varje leig minut kanske man rent av har tid att titta in här ibland?

För övrigt anser jag att Stenungsund borde ha en egen akvarieaffär.