Har problem varje sommar med att en familj med Tvestjärtar flyttar in i brevlådan. Hur man än försöker så är det alltid ett par tre stycken som kravlar omkring där nere med den läskiga ovanan att följa med posten in till köksbordet. Ett problem inte helt ovanligt för brevlådor misstänker jag men igår hade vi några andra spännande djur i brevlådan. Malar! (vilket fick frun att rynka på näsan på samma sätt som om det varit Tvestjärtar).

Fördelen med att glömma ta in posten på fredag är nämligen att man kan gå ut i lugn och ro på lördag förmiddag och hämta in sin Zoopetvinst och sedan sjunka ner i fotöljen med en stor kopp te och nybakad morotskaka och läsa om L-malar!
Tack Kjell och Christian.


Kall och solig helg med passerat förbi i en rasande fart. Hann i alla fall med både tvillingdop och långpromenad i skogen med barnen idag. Vi såg inga vättar idag men det var något som prasslade bakom träden. Blev lite bergsklättring också till en magnefik utsiktklippa där fann vi spår i det mycket tunna snötäcket som eventuellt kunde vara ifrån en Snöleopard...en liten en...eller möjligtvis en huskatt.


Får nog bli två dagars sportlov om en vecka, håller på och planerar en heldag i Halmstad på torsdagen. Promenad i centrum, besök på Lekland, Tropikcentrum och sedan Åleds på vägen hem. Tror att alla i familjen kommer att vara trötta och nöjda i bilen på vägen hem.

Nu gäller det bara att fixa ordning akvariumen under kommande veckan och framför allt bestämma sig gällande nyinköpen. Det som är aktuellt är en dvärgciklid (ett par) ytterligare till 450-karet, en lugn "halvstor" SA-ciklid till 400-karet (ett par eller upp t.o.m. 4-6st små som får para ut) samt slutligen en större SA-ciklid (ett par) som skall få regera ensamma i 220-karet (konkurrera om uppmärksamheten med TV:n!). Ingen grävmaskin bara, efter ett flertal år med Malawi så är jag inte jättesugen på några jordfräsar eller grävskopor i karen.
Nu gäller det bara att bestämma sig för ett par alternativ och sedan hoppas på Åleds utbud... Inte lätt (att bestämma sig alltså) men samtidigt- snacka om I-lands problem!

Måndag imorgon, en vecka som kommer att motionera S_sunds små stresshormoner. Samtidigt är det nog som en av er påpekade- jag behåller lugnet (i alla fall fasaden som ser lugn ut) på arbetstid vilket helt klart är en av mina framgångar yrkesmässigt. Folk får förtroende för mig och jag ser till att saker blir gjorda, visst ibland blir det fel men det är inget att få panik över utan då får man bara se till att lösa det. Brukar väl vara något av en (okonventionell) problemlösare antar jag.
Om det därmed innebär att jag är lite "svajig" hemma...? Nja det är jag inte säker på att jag håller med om förstås!
Oavsett vad så är tiderna sådana i industrisverige just nu att varje måndag som man får gå till jobbet är en glädjens dag. Alltför många som är, eller kommer att bli, utan jobb just nu. Kan bara hoppas konjukturen vänder.

Nä, nu ropar Pelle och vill bli ompysslad, får ta upp vad man ansåg om akvarievatten på 40-talet nästa gång.


I övrigt anser jag att Stenungsund borde få en egen akvarieaffär.