Med en hastighet som hade fått en snigel att skratta faller bitarna på plats en efter en och kaoset övergår långsamt till något som nästan kan liknas vid ordning.

Grabben fick lämna sitt rum i höstas för att leva en flyktingliknande tillvaro i huset. Några leksaker i hallen, tillåtelse att leka i ett annat rum och en madrass som flyttats runt på golvet i än det ena rummet än det andra.

Barnrummet ändrade form och ett nytt arbetsrum tog snabbt form. Tv-rummet en trappa ner tömdes och trycktes in ihop med grabbens möbler i det tidigare arbetsrummet. Tur att man "bara" har 32" Tv när man tvingas sitta så nära att man tvingas flytta på knäna i takt med att man skall kunna se och läsa textremsorna.

Det tidigare Tv-rummet revs ut med en våldsam kraft och sedan blev det återuppbyggnadsarbete ända fram till jul. Ny el, nya värmestammar till elementen, nyuppbyggda väggar, nytt innertak, nytt golv. Målas och fejas och en ny tuff väggmålning på ena väggen. Nya möbler från ena hörnet till andra och vips (tog bara ett par hundra arbetstimmar och en fullkomligt barskrapad plånbok... inte riktigt som på renoveringsprogrammen på Tv?) ett stentufft grabbrum!

Men detta var fram tills nyår alltså, det återstår visserligen lite detaljer här och där men vi kunde inte vänta med inflyttningen längre. Tålamodet tröt både här och där, den som var mest oberörd var faktiskt den rumslösa grabben själv!
Nu har grovröjningen i vad som skall bli nytt Tv-rum påbörjats och vi fick upp två nya hyllor där idag. Filmhyllor!
Översta hyllan är min och den nedre är barnens. (Frun står över sådant.)


S_sunds filmstund
Senaste sedda barnfilmer:
* Kung Fu Panda, klart sevärd film även utan två småtroll som trycker sig mot er i soffan (osäker på om det var för att det var läskigt eller om det berodde på att popcornskålen stod i mitt knä?). Härligt med tecknade barnfilmer som barnen gillar där det finns en högre nivå på skämt och satir som man som vuxen kan njuta av... inte för att jag är vuxen kanske men jag har hört att det är så.

* Star Wars, The Clone wars. En film som egentligen inte behöver någon mer beskrivning, eller? Jag och grabben fick den i julklapp...av tomten Misstänker att det numera är åtminstone två Star Wars fantaster i huset.


Senast sedda filmer (ej barn):
* Shoot ´em up ... Jisses. Måste tillstå att det är den första filmen där jag sett en förlossning mitt i brutal skottväxling Eller vad sägs om scenen där hjälten hjälper till att förlös ett barn med ena handen medan han avlossar skott efter skott mot angriparna så att de tomma patronhylsorna stutsar ner på den välspända gravidmagen!? Har nog aldrig sett någon film där så många skott avlossats (om man bortser ifrån Commando med Schwarzenegger där hela handlingen går ut på att det skall smattra konstant för att överrösta den österrikiska dialekten) men trots skottlossningen, eller kanske tack vare?, lyckas Michael Davis få ihop filmen, mycket tack vare den otroligt tuffa och iskalla Clive Owen som likt en 2000-talets Clintan skjuter ner den ena efter den andra skurken utan att röra en min.
A gritty, fast-paced action thriller, Shoot 'Em Up kicks into high gear with a memorable opening scene and never relents. Clive Owen stars as Mr. Smith, a my...


*In the Name of the King. A dungeon siege tale... Redan den långa och komplicerade titeln kanske får en och annan att skeptiskt dra sig undan men är man fantasyfantast så är man. Att fenomenala Jason Statham spelade huvudrollen talade ju för succé...trodde jag.
Att Uwe Boll med sin budget på 200miljoner lyckats värva flera andra duktiga skådespelare så som Ray Liotta och John Rhys-Davies mfl öppnade ju för möjligheten till ett nytt Sagan om ringen-äventyr men det var tyvärr där det föll. Detta blir ett bevis för att inte ens de bästa skådespelarna räcker till om storyn och effekterna inte duger. Den svaga storyn är inte mycket mer än en blek kopia på Sagan om de två tornen även om orcher och uruk hai bytts ut till något man kallar kruger och trots en del spännande effekter så gäspade man och tittade på klockan lagom till "den mäktiga slutkampen". Att försöka få Burt Reynolds till seriös åldrande kung var väl ändå att dra ner filmen i löjelseträsket, jag menar Burt-Nu blåser vi snuten-Reynolds som medeltida kung? Nä, tacka vet jag Max von Sydow!
Men har man en hel film att plocka fram kan man ju åtminstone få fram tillräckligt med material till en hyfsad trailer
http://www.youtube.com/watch?v=2cGhxixal5A


I nästa nummer av S_sunds funderingar tror jag rent av att vi skall ägna några rader åt akvarium och fiskar...men helt säker kan man ju inte vara?

I övrigt anser jag att Stenungsund bör få en egen akvariebutik.