Det gick två veckor på skola (förskoleklass) och dagis (förskola) innan barnen däckade i slimegrön snuva och feber. Måste vara nytt rekord? Tidigare år har det bara gått en vecka!

Hemma och VAB:at i två dagar och mestadels fått massa gliringar ifrån jobbet om "lämpligt att barnen råkade bli sjuka under OS" ... undrar om de sagt samma sak om barnens mamma varit hemma?
Sedan kan jag väl erkänna att jag såg den (katastrofala) höjdhoppsfinalen på tv ...när jag ändå var hemma alltså.

Igår kväll satte jag upp gipsskivorna på nya hallväggen, tryckte i isolering i väggen också även om det är en innervägg. Lite ljudisolering in till barnens rum lär ju knappast skada!

Nu diskuteras det mest om man vågar välja en stilig blodröd tapet till köket (jo jag vet att det är hallen som renoveras men rummen intill brukar ha en förmåga att dras med ... fick ju dessutom en vattenläcka vid skorstenen i köket bara någon vecka efter att vi tapetserade om där för två år sedan och det ser så tråkigt ut med de mörka fuktränderna intill taket- jag stör mig på dem även om ingen annan kanske ser dem).
Hittat en kanonfin tapet till hallen... håll i er- en med stora blad på! Inte blommig, märk väl, utan bladig. Dessvärre var det en mönsterpassning som resulterar i att man får slänga en hel del tapet och dessutom var det inte direkt den billigaste tapeten ...vi får väl se vad vi väljer...
Återstår upprustning av de andra 4-5 väggarna (nackdelen med en hall som har många vinklar) samt återuppbyggnad av väggarna inne i barnens rum. De är dock mycket nöjda med sina nya skjutdörrar som likt magi försvinner in i väggen!

Bortsett ifrån snuva och tapetbryderier då?
- Grabben gick första dagen idag i riktiga "skolan", bara varit fritids tidigare. Jösses, min lille pöjk.

Veckans bästa film, alla kategorier, 10'000 BC. Riktigt bra film helt i min stil, absolut. KAn till och med ha överseende med missa små detaljer och ge den toppbetyg. Såg filmskaparnas spår efteråt om deras tankar kring storyn och manuset. Fastnade rejält i Graham Hancoks tankar, hans bok Fingerprints of the Gods ligger till stor del bakom idéerna i filmen. Tanken på en avancerad civilisation samtidigt som jägarkulturen är kittlande, speciellt när han lägger fram några av bevisen- uppkomsten av de första pyramiderna, oförklarliga kartor ifrån medeltiden som med en skrämmande exakthet visar hur världen såg ut... INNAN kontinenterna gled isär osv, osv.

Appropå kartor- visste ni att man på lantmäteriets hemsida kan ladda hem historiska kartor, gratis, över sin hembygd?

----------
För övrigt (står någon och rycker i byxbenet med röda ögon och snörvlande andning och ylar Paaaaaapaaaaaa) anser jag att Stenungsund borde få en egen akvariebutik under 2008!