Hejsan morsan, hejsan stabben häre brev från älsklings grabben!

Rapport ifrån en av alla dessa västkustbor som tagit sen(?) semester.
Nyss hemkommen ifrån ett par dagar i Hunnebostrand. Hade förmånen att få åka upp och hälsa på svärföräldrarna i deras båt och få sova över två nätter. Barnen blev som tokiga (givetvis) över att få sova över hos mormor och morfar i deras båt!

Solen och värmen dök upp som utlovat och den underbara vistelsen bjöd på salta bad, nygrillat kött, färska skaldjur, vackra såväl som snabba båtturer, upptäcksfärder på de vackra granitklipporna, norrmän i mängder, idylliskt skärgårds liv, otrevliga hamnkaptener och något som tyvärr blir allt vanligare- människor som har betydligt mer pengar än sjövett!

För någon som är uppfostrad av en seglarpappa och tillbringat åtskilliga somrar i små trånga segelbåtar så är det väldigt, väldigt märkligt och snudd på omöjligt att förstå hur människor nästan helt utan sjövana och definitivt helt utan sjövett kan gå iväg och köpa stora motorbåtar för över två miljoner!
Somliga förlitar sig tydligen på att omgivningen skall hjälpa dem med allt kring förtöjning, landstigning och liknande när de dundrar rakt i i en naturhamn. Jag är i alla fall uppfostrad med något annat än att man tar sikte på första bästa båt- kastar förtampen till en kille på badbryggan (precis i kast med ett eftermiddags dopp), niger och ler lite oskyldigt medan den på tok för tight och något korta sommarklänningen åker på sned och säger (efter man kastat tampen!) Kan ni hjälpa oss?
Blev till att snabbt fendra av av- dra in dem och dessutom hålla fast dem och hindra dem ifrån att glida in i berget medan de rodde ut och gjorde ett nytt försök med draggen som inte tog första gången...

När man trodde det ordnat upp sig kommer deras kompisar med en lika ny badbåt i samma prisklass och dundrar in på andra sidan... fler fendrar, fler tampar att ta emot. När man trodde att man kunde göra ett nytt försök med eftermiddags doppet upptäckte vi att den första båtens dieseltank till värmaren läckte ut diesel... en fin hinna över hela vattenytan bakom vår båt.
Oj, vi fyllde pecis upp tanken, ni vet båten är helt ny och vi är inte så vana... Nähä skojar ni? Överfull tank som fått expandera i värmen ledde till att dieseln trycktes ut genom en avluftning. Nåja man lär så länge man lever men det blev inget mer bad för vår del.

Behöver väl knappast berätta att vi gick tillbaka in till Hunnebo strax därefter? Efter att deras sju-åtta ungar sprungit över svärfars båt (Ååå har ni en stävstege? Det var ju bra, det kaske man skulle ha haft? Ja, vi når ju inte upp till fören ifrån klippan och inte kommer vi ner heller... fnitter...) och han funderat på både snubbeltråd och annat värre lämnade vi jet-set amatörerna och drog oss tillbaka till en lugn fin plats där man kunde njuta av solnedgången med en stor wiskey i handen!

För övrigt anser jag att Stenungsund borde få en egen akvarieaffär under 2008.