Hepp, hepp

Söndag (får sin förklaring) och dags för nya återblickar...

Varit en rätt stressig vecka på jobbet som bjudit på en del nya "intressanta" arbetsuppgifter. Lärorikt och bra erfarenhet men i kombination med för mycket kaffe så började magen att ha åsikter. "De där åren när man satt och gjorde samma trista moment dag ut och dag in, lyssnade på radion och slapp ta något som helst ansvar...de var nog inte så tokiga ändå?" Magen och jag är helt inte helt överens där men ok, han/hon/den fick en skön, lugn helg på sig att slappna av

Hanns inte med så mycket under veckan... eller gjorde man det?

-----------

Måndag...tja vad skall man säga? Har aldrig förstått meningen med måndagar?

-----------

Tisdag var jag hos tandläkaren, förhoppningsvis sista gången på ett tag. En dubbeltid på två timmar varav man låg med uppspärrat gap nästan hela tiden. Skönt att bli av med den trista gluggen dock och känslan av att faktiskt kunna tugga maten innan man sväljer den är rätt skön.

------------

Onsdag fick man ju jobba ikapp den tiden man fick gå tidigare på tisdagen. Känns så där att inte komma hem förrän barnen redan ligger till sängs.

------------

Torsdag var det matematik för hela slanten. Satt och hjälpte systerdottern med matteplugg fram tills långt efter normal sovtid. Rymdgeometri i kombination med Pythagoras var ju ett tag sedan man satt och räknade på, nyttig repetition. Kanske inte skadar att motionera de små grå ibland?

-------------

Fredag... He, he...
Kul att träffa kompisarna från förr men det är liksom lite mer städat nu för tiden när man har småbarn?
Var i Stora Staden och nyttjade de...hmmm "utmärkta" kollektiva sätten att resa på. Började resan med att vara mitt vanliga tidsoptimistiska jag, rusade ut och fick stoppat lokalbussen med andan i halsen.

På tåget söderut hade jag den sagolika turen att hamna i boskapsvagnen
En mer van pendlare hade kanske sett varningstecknena men inte jag -nej, nej- vandrade glad i hågen in och satte mig och konstaterade att det var många ungdomar ombord? ... givetvis i varierande klädsel så som ungdomar tenderar att ha. Allt ifrån arbetsbyxor och stalltröja till kort tight klänning var representerat, för att inte tala om den förlorade generationen killar som genom någon form av genetisk mutation tappat förmågan att dra åt ett skärp?
Insåg dock mitt misstag rätt så snart... satt mitt ibland en hel skolklass ungdomar på väg hem på helgledighet ifrån Dingle jordbruksgymnasie! Bortsett ifrån det hysteriska ungdoms pratet i 120dB, som förstärktes ytterligare av att de -likt nyss frisläppta kalvar på grönbete- var på väg hem ifrån sin internat utbildning, så spelades det ett antal olika musikstilar samtidigt på diverse mobiltelefoner och mp3-spelare, musik som då och då dränktes i upprörda målbrottsrop eller hysteriska fnitter. Kände mig gammal

Att dessutom dela tågvagn med ett par tamråttor, en katt, en hundvalp och ett antal klädesplagg som tillbringat större delen av sin livslängd i diverse stall och ladugårdar var en spännande utmaning för min allergi... en toppen uppladdning inför en kväll på stan.

Med lätt kliande ögon, sönderfrätta öron och lättare huvudvärk nådde man så staden. Tillbringade ett par timmar i mycket trevligt sällskap av ett par delikata tjeckiska pilsner... och två sköna polare ifrån den tiden då man klädde bäst i grönt. En god måltid senare och efter att löst alla värdsliga problem värda att nämna var det dags för hemfärd.

Väntade på busshållplatsen som vanligt (om något inträffar återkommande... med cirka ett års mellanrum... då måste det väl räknas in i "som vanligt"? ). Slutligen kom bussen... och SWISCH... körde förbi! En lättare löpning som gjort Kallur grön av avund(Alltså Anna Kallur, de häcklöpande tvillingarnas okända två åriga kusin) och så var man ombord.
Busschaffören gjorde sitt yttersta för att motionera ömsom gaspedalen, ömsom bromspedalen hela vägen hem. Fascinerande hur man kan tvärnita och trampa gasen i botten vid varje busshållplats bara i fall någon skulle vilja gå av eller på trots att det inte är någon trafik alls?!

Bara lätt åksjuk snubblar man ur bussen i Stenungsund. Frågar den lille knubbiga rökande busschaffören som spatserar utanför sin lokalbuss om han kör förbi vårt område?
-Öhh...hmmm (tydligen en svår fråga?).. nääää, men ganska nära.
Hans uppfattning av nära visar sig ligga lika långt hemifrån som stationen fast öster om hemmet istället för väster om hemmet.

Efter att insett behovet av att sälja en kurs i lokalkännedom och orientering till bussbolagets anställda bestämmdejag mig för en promenad i kvällsluften och hinner faktiskt gå 100m innan en annan lokalbuss (som passerar 50m ifrån vårt hus) kör förbi! Vilket snille ganska-nära-chafför-mannen måste varit som inte kunde tänka sig att upplysa om det!?

...nåja en stärkande kvällspromenad i nattmörkret, helt ensam, i fem kilometer uppförsbacke med den kalla vinden vinande i ansiktet kan ju vara ...upplyftande? nä ...spännande? nä ....långtråkig och trist? Japp, där satt den!

Väl hemma två timmar efter man skiljdes ifrån polarna (Göteborg är nog bra men det ligger lite ocentralt? ). Var dödstrött ombord på gas-och-bromsa-bussen men väl hemma var man lätt stelfrusen, hungrig och allt annat än på gå-och-lägga-sig humör. Som tur var hade fru och barn flytt fältet till mormor och morfar så ingen protesterade när man strax efter ett på natten slog sig ner i TV-soffan med en smaskig nattmacka och en kopp te. Visst är livet bra skönt ibland?

--------------

Lördag och man studsade upp ur sängen pigg och glad efter vad som kan ha varit flera timmars ihållande sömn. Efter dammsugning, undan plockning och tvättning efterlystes resten av familjen (var fika sugen och behövde någon som köpte bullar ). Fick beskedet att man fick klara sig på egen hand ett tag till och tog därför fram borrmaskinen och borrade hål genom yttertaket!
Jodå, tänk på det kvinnor- det är sånt som vi karlar gör när vi lämnas vind för våg!

Sågade upp ett fint hål så man kunde kika ner i nya rummet. Njöt av såväl den varma vårsolen som utsikten på taket och det var bara pizzan som frun lyckades locka ner mig med när hon kom hem.

----------

Söndag ägnade även denna soliga dag på taket och när eftermiddagen passerat kunde man nöjt konstatera att skortsenen till kaminen var på plats!
Helt klart och taket pappat och tjärat och kittat så nogrannt så nogrannt. Kändes som om det räcker med de läckagen vi redan har- vill inte ha fler!

Mycket nöjt utsågjag mig själv till familjens nya skortstensmästare!

- Vill du ha någon kvällsmat får du komma NU! (Där sparades snabbt söndagsbloggen ner till ett utkast för att inte riskera de grillade kambenen, är inte riktigt min stil att riskera sådana saker )

-----------

Måndag ...igen! Helt otroligt.
Gjorde skäl för namnet då nätverket på jobbet låg nere drygt halva dagen och orsakade allmän kaos. Dessutom hörde tyskarna av sig och meddelade två veckors försening på sina underlag. Jag å andra sidan skall ända lyckas få klart våra ritningar (trots brist på underlag och datorer som inte går att använda till annat än bokstöd) tills nästa måndag!?
Som sagt, måndagar- vad skall de vara bra för?!


För övrigt anser jag att Stenungsund borde få en egen akvarieaffär under 2008!

(Lägg märke till fisken i slutet... finns kära och trogna läsare som KRÄVER att den här bloggens SAMTLIGA texter avslutas med en fisk...)

oj då... här kom visst en krabba?!