Så har vecka femton sprungit förbi i ett rasande tempo och bjudit på en hel del överraskningar.

Hade en rätt lugn helg förra veckan tyckte jag, det märktes tydligen ...frun tyckte jag tog det lite väl lungt. Att jag väntade på bra väder för att färdigställa skorstenen till kaminen var tydligen ingen ursäkt? Kanske gjorde förra lördagens snöfall att hon tyckte det kändes lite väl avlägset?

Svarade med att surfa runt bland branddörrar, skjutdörrsgarderober och nya innerdörrar.

Söndagen slet jag ner alla lister, foder och tapeter i hallen. Jodå... sommartorps Tompa är tillbaka!

--------------------

Veckan började så fint. Tanken var att åka till jobbet 30-45min tidigare på måndag och tisdag för att jobba in lite tid. Såg till att familjen var på fötter, gick ner och hade precis fått på mig jackan och sträckte fram handen mot ytterdörren...
BRAK!
Funderade i bråkdelen på en sekund på att bara gå ut genom dörren och låtsas som ingenting...men så gör man ju inte.
En glasskål med youghurt i klinkergolvet. Små tunna knappnålsstora glasflisor över hela golver. Youghurt skätt långt upp på väggarna. Istället för en halvtimme tidigt dök jag upp en halvtimme sent på jobbet. Fin-fin början på veckan.

Måndagar är alltid lååång dag för hela familjen. Hämtade barnen sent på dagis och sedan hade vi lite hemliga shopping-ärenden att ta hand om så innan vi hunnit hem, ätit, duschat, tittat på Bolibompa, läst godnattsaga, nattat barn, städat undan och gjort vattenbyten och städat hos fiskarna så var klockan närmare midnatt och två trötta stupade i sängen

---------------------

Tisdag, ny chans att åka tidigt. Hela familjen verkade vara på bra humör och alla hjälptes till att göra oss i ordning. Dottern kom springande ut i köket på nyvakna ben med ett glittrande glatt leende så som bara små treåriga prinsessor kan göra. Storögt kunde jag bara se på när prinsessan gör en piruett! 360 grader på ett ben och sedan ... ... landa med ansiktet före ner i klinkersgolvet. Föredrar glasskålar framför framtänder, svårare att städa men lättare att ersätta.
Frun fick VAB:a och åka till tandläkaren. Fjärde gången prinsessan tar emot sig med framtänderna. Snart blir man väl anmäld till socialen

Mer planerat tandläkarbesök för egen del på eftermiddagen. Full fart mot Göteborg bara för att inse att det är helt stillastående stopp på motorvägen?! Ingår INTE i min tidplanering.... 15 minuter innan det låååångsamt börjar rulla.... ytterligare 15 minuter innan man når fram till ett vägarbete med en bro, samtidigt som man kör upp jämnsides med arbetarna bryts radiosändningarna för att meddela att det är kö på E6:an... NÄHÄ?! Säger ni det?!
Gasar på järnet bara för att ställa sig på bromsen när man kör förbi polisen som bara råkar kolla hastigheten på motorvägen efter ett vägarbete där alla blivit trettio minuter försenade. Gasar på igen.... tills man får bromsa in för nästa polisbil med lasern ut genom fönstret. Hittar mot all förmodan en parkering direkt och hinner in till tandläkaren prick på sekunden, bara lätt stressad .

Efter att legat och gapat i en timme i sträck går man därifrån mör i hela kroppen. Tog mig ut till Hornbach för att spana in garderober och dörrar, kom därifrån med en rot, filterfyllning, torv, och medel mot flytalger. Så det kan bli?

Väl hemma sov barnen. Efter att bytt dukar, ställt i ordning matsalsbordet och dammsugit hela huset var klockan åter igen närmare midnatt.

----------------------------------

Smög upp i ottan. På med te-vatten och fram med flagga och ljus. Väckte barnen och dottern viskade "tyst" vilket ekade i hela huset
Frun var väldigt överraskad när vi kom tassande med te, ljus, flagga och paket sjungandes Må-hon-leva sången.

Efter jobbet kom halva släkten och kvällen avnjöts med tårta och kaka medan frun öppnade paket och luktade på de nya blommorna.

-------------------------

Torsdag. Vaknar och det är helt vitt ute.... IGEN. Trodde våren var här nu men hela förmiddagen är det snöstorm utanför. Känns återigen bra att man av ren lathet låtit vinterdäcken sitta på. Flera på jobbet som hade svårt att ta sig fram i snömodden med sommardäck.
Ännu en lång dag. Gick på föräldramöte efter jobbet inför grabbens skolstart i förskoleklass nu efter sommaren. Kändes lite udda att besöka sin egen låg- och mellanstadie skola i egenskap av förälder .
Inte blev det mindre märkligt då man knallade in i samma klassrum man själv hade i åk.1-3!

--------------------------

Fredag...igen, veckorna går märkligt snabbt? Vårsol och varmt, all snön borta. Jobbet flyter på bra även om det bitvis känns okontrollerat hysteriskt. Har svårt att låta bli att blanda mig i, ser till att saker blir gjorda men faller samtidigt efter med det jag redan åtagit mig att göra. Men, tidplaner är ju ändå inget annat än guide-lines som min äldre instrumentare lärt mig!

Frun hade tömt sin garderob. Fram med kofoten och slet ner alltihop. Oj vad stor hallen blev?
(Tänk vilket stort som skulle få plats där? Man får ju bygga friggebodar på 15m2 nu för tiden... frun kunde ju ha en hel klädkammare bak på gräsmattan? )

Pizza och slocknar som en klubbad säl i sängen, tidigare än någon annan kväll i veckan. Ålderstecken?

---------------------------

Lördags mys, lugn frukost och sedan iväg och leta tapeter. Helt vitt och ivrigt snöväder idag igen. Kan de aldrig bestämma sig?
Vi hade allting klart för oss angående tapeterna... tills vi kom till färghandlaren. Tänk vad lätt allting kan slå om helt?

Dagen ägnas mest åt titt i taperkataloger och funderingar kring möblering, garderober och dörrar. Inser till slut det enda raka. Blandar en stark Bourbon och cola, tar kofoten och går lös på innerväggen!

Har räknat in räkynglena, olika resultat varje gång man räknar men rekordet är 18 små ursöta räkyngel siktade samtidigt!

För övrigt anser jag att Stenungsund borde få en egen akvariebutik under 2008.