likt dykande havsfåglar på jakt efter småfisk.

Här hemma har småfisken flyttat faktiskt. De fem små zebraynglena var, trots sin ringa storlek, för stora (åtminstone munnarna!) för räkynglena. Inga räkyngel kvar av de två kullarna men en av honorna går med rom igen så nu fick zebrorna flytta ner till den stora zebraflocken.
Frågan var ju bara om de fem ynglena var tillräckligt stora för att undvika de vuxna zebrornas munnar? ... tja, tre av dem i alla fall. Inte lätt att försöka styra över naturen och ge sig på så självklara saker som att de stora och starka äter de små och svaga.
Hoppas dock att de tre små zebbarna klarar sig nu och att även kommande kullar av räkorna skall få en chans att växa upp.

Men...läser de första raderna igen och igen... det handlar ju om akvarium? S_sunds första inlägg på två veckor och så handlar det om akvarium?! Snacka om att göra den trogna läsarskaran besviken... Ok, gör en uppryckning

Skrev faktiskt ett inlägg förra helgen men datorn censurerade hela inlägget och raderade allt...ja, ja så kan det gå.

Dagarna går i ett rasande tempo här i alla fall. Både jag och frun har jobbat en hel del extra för att försöka hinna med, märkligt hur det kan gå så många arbetslösa medan de som har jobb får slita ut sig?

Vintern som var vår och våren som var vinter verkar nu ha övergått i vår på riktigt. Bara en smutsig smältande snöhög kvar på utsidan och blommande pollenallergi här hemma- säkra vårtecken bägge två!
Varit skönt vårväder i veckan när man jobbat sent och nu kommer rusket tillbaka lagom till helgen, allt är som det skall vara med andra ord!

S_Sunds filmkrönika

Bästa filmen senaste veckorna: Resident Evil: Extinction. (Tredje delen)...Ganska självklar etta faktisk. Milla är fortfarande mitt första hands val som sällskap om man skulle "råka" bli omringad av mordiska köttätande zombier.
Filmen kan varmt rekommenderas till alla er som undrar hur Las Vegas skulle se ut om staden övergavs eller för alla er som undrar vad som händer med kråkor som äter zombiesmittat kött?

Bästa filmen senaste veckorna som helt saknade skottlossning: (Oj, vilken kategori! Flera av er tror säkert jag tänker svara något av programmen ifrån Bolibomba!? )
Flood, senaste i raden av naturens-hämnd-mot-mänskligheten-filmerna. En engelsk version av Day after tomorrow, läste till och med en recencent som kallade Flood för en "mestadels hållbar fattigmans version av Day after tomorrow och SOS Possedion". För egen del hamnar nog Flood mitt mellan de båda andra filmerna. Dessutom extra plus då man börjar bli trött på Hollywood och europeisk film kan kännas rätt så avslappnat och fräscht.

Tre övriga filmer som passerat förbi under veckorna (medan resterande delar av familjen sovit) är The Return med Sarah Michelle Geller (Buffys vampyrjägare). En lagom intressant och delvis nyskapande psykologisk thriller med klara övernaturliga delar. Bara Michelle i sig ger ju poäng och en viss överrasknings scen med en spegel vilket fick teet att skvalpa ger ännu en poäng.

Frostbiten...tja, inledningen och bakgrunds historien är överraskande bra, såväl story-mässigt som skådespelarmässigt men därefter överlever den här filmen enbart på att den är ensam i sitt slag. Jag menar, en svensk vampyrfilm måste man ju bara se! Men allvarligt, var Petra Nielsen den enda man kunde övertala till huvudrollen? ...kul pluspoäng att få se Noor (Luuks sidekick på melodifestivalen) som vampyr

Stay alive...ungdomar som spelar dataspel om en 1600-tals häxa men är det ett spel eller verklighet? Inte vilket spel som helst i alla fall, de som dör i spelet dör även i verkligheten. Tja...vad skall man säga. Man kan göra filmer om det mesta.

Om inte det räcker med filmtips för idag (försöker slå rekordet för flest filmtips i ett blogginlägg ) så kan jag väl nämna att Skin Walkers nog kommer att passera förbi under helgen. Alltför länge sedan man såg en film med blodtörstande varulvar!

Är dessutom gräsänkling hemma idag med två sovande barn så man kanske skall avsluta bloggen, fixa lite gott käk och sätta sig framför tv:n? Jepp, så får det bli!

I övrigt anser jag att Stenungsund borde få en egen akvarieaffär under 2008