Wow, vilken tjej! Min kära kollega Sanna gjorde det, hon fixade det gamla rysk-svenska-dopingsskandals-rekordet och tog nytt världsrekord på 60m häck!

Grattis Sanna!

Slängde direkt iväg ett SMS till chefen och sa åt honom att jag förväntar mig tårtor till imorgon. Vi får väl se om han nappar annars får jag väl fixa fram dem själv. Han behöver någon som tar tag i saker ibland.

För er som inte är konsulter kan ni ju få en snabb glimt in i konsultskolan (gäller teknikkonsulter, de andra avarterna i samhället tar jag inget ansvar för- tom jag har ju en viss moral ), lektion 1- Tårta.
- Definition av Tårta: Tårta eller liknande bakverk, för egen del tycker jag att bullar, chokladkaka eller äpplepaj fungerar lika bra men jag är ju ett kakmonster, inget tårtmonster. Vet dock med mig att jag är i minoritet där, för många är det tårta, enbart tårta och just bara tårta som räknas.

- Som ny konsult på ett uppdrag förväntas det att man bjuder på inkilningstårta. Alltså en tårta för att ställa sig in, fjäska, med kunden för att man har fått uppdraget. Fungerar ju i praktiken som ett utmärkt sätt att presentera sig för alla i omgivningen "Hej allihop jag är ny jag heter X och kommer ifrån företaget Y och jag bjuder på tårta idag!"

- När man som konsult avslutar ett uppdrag förväntas man bjuda på utkilningstårta för att tacka kunden för att man har fått vara där och för att man gärna vill komma tillbaka.

- Utkilning och inkilning gäller även då man byter avdelning eller kontor om man då även byter fikarum även om man är kvar hos samma kund. Vissa missar det... uj, uj, sånt skrivs upp i svarta boken- konkurrenternas svarta bok där man har järnkoll på de andras missar och fadäser.

- När konsultfirman har gjort något bra och synts i media- köpt upp konkurrent, ovanligt bra bokslut, öppnat nytt kontor etc. förväntas man uppmärksamma detta genom att bjuda på tårta.

- Om man jobbar i projektverksamhet och det går bra för projektet och det är något man vill fira är det antingen projektet eller konsulterna som jobbar i det (inte de fastanställda) som förväntas bjuda på tårta.

- I övrigt förväntas konsulter bjuda på fredagstårta då och då gärna i samband med högtider.

Kunden och de fastanställda bjuder konsulterna på tårta när..... de fyller 50? ...kanske?

Återkommer med fler lektioner ur konsultskolan, vet ju att flera av er studerar, är sjukpensionärer och arbetslösa. Fråga inte vad samhället kan göra för er utan fråga vad ni kan göra för konsultbranchen!

Vi behöver dessutom folk, en jeppe som sade upp sig i fredags- ok ingen katastrof han var nyanställd och uppenbart fann han sig inte till rätta men eftersom vi sökte förstärkningar redan innan han sade upp sig blev det ju inte bättre nu.

I övrigt har helgen används till rekreation och återhämtning. Samlat kraft och inte gjort så många knop...de knop som gjordes var nog för många. Grrr

Skulle koppla in fläkt- lite snabbt och bara göra det klart i tvättstugan. För att göra en lång idihistoria något kortare så är fläkten kopplad parallellt med värmegolvet och där har någon lyckats konstruera en dosa som är så -liten att termostat och reglering får plats precis på millimetern... Men sladdarna då? Var skall sladdarna få plats?! Och inte blev det mer plats när ytterligare tre skall dit?!
Fick pressa och tvinga ihop den lilla dosan som mycket enkelt kunde gjorts på ett annat sätt så den fortfarande hade haft samma standardiserade yttermått men rymt betydligt mer.
Slog på säkringen
Givetvis hade några kardeler på ena jordkabeln lossat när jag tvingat ihop eländes och TJOFF så blev huset svart mitt i filmvisning och datorarbeten och och hans mostrar. Inte bara jordfelsbrytare, som inte hittades utan ficklampa, hiskeligt vad mörkt det blir. Tur man visste var ficklampan stod, utan även ena säkringen ute i centralen. Kallt och duggregn ute och det gamla skrutt skåpets dörr är lite rostigt och kärvar så tillbaks in och hämta skruvmejsel så man kan bända upp dörren- byta säkring VARDE LJUS och in och kollade på dosan. Helt svart... misstänker att regleringen av värmegolvet fick sig en rejäl körare men ärligt talat... vem bryr sig en söndagseftermiddag när alla hostar på kapp och halva styrkan har fått feber IGEN?!

Slog näven i väggen och la ifrån mig verktygen. Det finns ju en gräns för vad nerverna tål mitt i söndagsångesten. Chefen har inte svarat, förväntade mig knappast det heller... han svarar aldrig, men om inte han gör något så beställer jag en tårta med 7.68 på! Alltid något som piggar upp så här dagen innan måndag.

I övrigt anser jag att Stenungsund bör få en egen akvarieaffär under 2008.