Känner mig lite som I wish a was a punkrocker. Född i fel tid...

Jag menar hade det ju egentligen ganska enkelt? Han har ju aldrig behövt fundera på vad han skulle bli när han blev stor. Redan från barnsben visste han att han skulle bli .

Värre för oss andra . Och nu när jag har kommit på vad jag skall bli så går det inte?! Jag är ju född under fel tid!

Jag hade velat bli upptäckare/äventyrare... Tänk er att tågat med Alexander den Store och sett länder och städer bortom den kända världen, att få se Babylons hängande trädgårdar!
Eller att resa med Marco Polo och vara bland de första västerlänningarna som kom till Kina!
Följa med på Carl von Linne´s resor eller tillhört hans lärjungar och skicka hem botaniska upptäckter ifrån när och fjärran.
Tänk er de första franska pälsjägarna som sökte sig upp i Klippiga bergens orörda vildmark där de träffade på såväl vildjur som indianstammar.
Finns många exempel men idag är det lite svårare, de mest avlägsna platserna på jorden är redan besökta, fotograferade, radaranalyserade och inritade på allsköns kartor. Liksom inte lika kul längre?

Appropå pälsjägare såg jag en dokumentär för ett tag sedan, Den sista pälsjägaren. En ...tokig?...annorlunda? man som funnit sin plats i livet. Han och hans fru, en indianska, levde i en liten timmrad stuga mitt i vildmarken i Alaska. De var självförsörjande på kött, fisk och grönsaker. Klädda i päls och skinnkläder och de förnödenheterna de behövde köpte de i utbyte mot pälsar. Mannen åkte runt vintertid med sitt hundspann och vittjade fällor och jagade, våren och sommaren gick mest åt till att bereda skinn, fixa huset och släden och åt att fiska. Han var född och uppväxt i civilisationen men ångrade aldrig sitt val han gjort i livet. Antar att han trots det mycket hårda livet var lyckligare än många andra.

Antar att man får nöja sig med mindre äventyr? Ivrigt påhejad av gårdagens läsare (eller?) gav jag mig upp på taket igårkväll...
25m/s regnmättad blötsnö som for fram rakt horisontellt och becksvart. Dock nykter och utan feber.
Var lite halt på stegen och de tre centimetrarna med slask på tjärpappen uppe på taket gjorde det minst sagt snorhalt!
(Öhh... hur halt är snor? )
Anledning till mitt äventyr? Ingen bild på TVn, så kan man ju inte ha det när favoritprogrammet (Kustbevakarna, Kanal5) skall gå. Hela parabolen var fylld med flera centimetrar slask som var på väg att frysa fast i tallriken, skrapade av den och vips- problemet löst! Ingen stort äventyr men väl kvällens lilla hjälte!

Annars fredag och full fart mot helgen. Sorg i huset framåt kvällen, grabbens stora gula snäcka (äpplesnäcka?) var död . Får försöka lära mig lite mer om de där och se om vi kan köpa 1-2 nya.

Dessutom ett nere i arbetsrummet. Ännu en gurami. Fattar inte varför, gurami fungerar liksom inte. "Alla" andra arter men inte de. Har nog köpt snart 15st, bara tre kvar. Livslängden ett par månader och sedan utan förklaring .
Tror jag får vänta ut de sista tre och kanske hitta på något annat i det karet .

I övrigt anser jag att Stenungsund borde få en akvariebutik under 2008 ...med kunnig personal och bra utbud (vilka krav)