Inser att mitt liv trots allt har vissa likheter med alla serietidningarna man tjuvläste i största hemlighet inne på största brorsans rum i unga år.

Då drömde man mest om att en dag få försvara de svaga med svärd i hand likt Conan eller bli lika stark som Hulken eller få svinga sig från hustak till hustak likt Spindelmannen. (Ok, men hur realistiska var ni själva när ni var 8-9år?! )

Föga kunde man då ana att den man skulle likna mest var Träskmannen! (Såg förresten filmen i höstas, ett helgerån på serietidningen men i övrigt som vilken amerikansk b-films action/skräck-rulle som helst )

Varför träskmannen då? Ja det är väl inte (som tur är) de yttre likheterna så mycket, inte heller förkärleken att slita av armar och ben på alla elakingar man stöter på (effektivt kanske?). Nä snarare träsket i sig.

Här harvar man runt i bloggträsket , annars har man fastnat i akvarie-träsket, räk-träsket (ve och fasa), småbarns-träsket, projekt-träsket, konsult-träsket, hus och kombi-träsket och nu inte minst sjuk-träsket.
Jag vandrar runt i så många träsk att det börjat växa simhud mellan tårna!

I mina sydamerika-kar har man dessutom försökt att efterlikna de översvämmade mangrove skogarna med stora rötter högt och lågt (dessutom en mängd gröna växter men i alla fall ) och översvämmade skogar kan väl i viss mån liknas med träsk.

Ute har det regnat så mycket att baksidan förvandlats till myrmark, en sorts träsk, får bli till att gräva ner ett dräneringsrör till sommaren (uppskrivet på den låååååååååånga "Att-göra-listan" )

Funderat på ett annat ekosystem, bortsett ifrån träsken, i några dagar nu. Minns inte det vackra vetenskaplia namnet men vet att många skolor exprimenterar med större slutna glaskärl, i glasburkarna har man tillsatt en viss mängd vatten, någon växt, mossa, alg osv.och sedan tillsluter man den så att den blir helt lufttät. Tanken är ju att finna den perfeka balansen och få fotosyntesen att fungera där i med den mängden syre, koldioxid och vatten som finns i kärlet.
Intressant experiment...
Men då börjar man ju tänka... om man tillsätter en fisk eller några räkor i vattnet... några insekter. Undrar om man skulle kunna bygga upp en artificiell sluten värld som skulle fungera, om inte för evigt så åtminstone ett par månader? Hade varit ett mycket intressant vetenskapligt experiment... hmm tja, sånt går jag runt och funderar på

Alla kan ju inte fundera på varför alla ostbågarna i förpackningen inte har samma tjocklek, längd eller böjning


Sedan kan man ju undra varför den kontroversiella Gert Fylking blir kritiserad bara för att han berättar vad han tycker om Carola. Verkar som om vissa människor i Sverige står över oss andra, oantastliga. Ni som lyssnar på RixMorronZoo förstår vad jag menar.

För övrigt anser jag att Stenungsund bör ... vad är det för tok som skjuter av ett jätte fyrverkeri NU? ...få en egen akvariebutik under 2008.