Har precis rört ihop en rejäl sats med chokladbollar (undrar om jag någonsin kommer att vänja mig vid att använda det politiskt korrekta namnet? ). Extra mycket starkt kaffe i, lite mindre kakao ersatt med vaniljsocker... mmmmmm Smaskens!

Kommer att göra sig gott när man ligger under filten i TV-soffan sedan!

Frun är krassligare idag, inget bra. Undrar om vi någonsin kommer vara sjuka allihop? Börjar likna 2005, när tösen föddes. Det året kändes det inte som om vi var friska allihop samtidigt mer än ett tiotal dagar på hela året!

Är tillbaka på allvar i projektet nu. Inser att de gjorde en del ändringar förra veckan som jag inte är helt överens om. Bra nu när de flesta av oss är samlade i rummen bredvid varandra i alla fall. Undrar om vi inte skall sätta oss ner och rätta upp en del saker imorgon innan vi kommer för långt?

Har redan insett att jag missat en del saker. Lite kämpigt för det här är första projektet där jag ansvarat för kostnadsberäkningarna som legat till grund för hur mycket pengar vi har och röra oss med nu. Oftast brukar man börja med ett projekt på ett par hundratusen eller kanske upp till en miljon. Jag började med ett projekt på drygt 35 miljoner. Roligare men samtidigt är ett fel på ett par procent betydligt mer avgörande. Räknat på fel timpris på entrepenörer, missat några meter rör och lite för lågt pris på några ventiler...vips har man räknat fel på 5%- väldigt lätt gjort men i mitt fall rör det sig redan vid 5% om miljoner. Inte undra på att man börjar bli nervös redan nu, skall få in offerterna nästa vecka och då märker vi väl hur vi ligger till.

Efterfrågan på bra filmtips verkar vara större än jag anade. Framför allt på de där riktiga guldkornen som många därute märkligt nog verkade ha missat? Därför, då jag vet att många ligger hemma och är sjuka och behöver något att skingra feberyran med, kommer här några fler bra tips!

Dagens filmtips; Zombie-filmer
The hills have eyes är en genomklassisk amerikansk rulle. Stor familj med lite interna motsättningar i en stor husbil som väljer en genväg. Slutar givetvis med att de blir stående med en trasig bil mitt i en öken omgiven av klippiga kullar. Ljusreflexer ifrån kullarna, en ölflaska kanske, eller en kikare? Eller kanske någon som signalerar?
Oj, där försvann en hund... och en gubbe... och...
Underskatta inte behovet av det klassiska amerikanska hagelgeväret när ni ger er ut i obyggden, eller varför inte en yxa.
Värt att nämnas är att The hills have eyes 2 har DVD premiär nu i slutet av januari. Samma kullar men en grupp soldater istället. Visst låter det som en kanonfilm?
(Frun himlar med ögonen...kan det vara febern? )

Resident Evil. Klassiker med Umbrella Corporation som exprimenterar med biologiska vapen i Raccoon City.
Såg Resident Evil: Evolution häromdagen. Oj, oj... Milla Jovovich. Vilken kvinna, finns nog ingen annan jag hellre skulle vilja ha vid min sida då jag träffar på en grupp hungriga zombier. Finns ingen som lika kyligt kan sparka ner en grupp soldater för att avslutningsvis skjuta huvudet av en muterad hund. Man lär sig dessutom att den bästa klädseln när man skall slåss mot zombier är kort-kort klänning och höga stövlar?
Första veckan av februari släpps Resident Evil: Extinction, hur skall vi klara av att vänta så länge?

Förra veckans feber medförde faktiskt att jag tog mig igenom min bok (Svavelvinter) som jag tragglat med så länge. Tänk att det skulle behövas att man blev sjuk innan man passerade den där tunga tröskeln, väl över den så blev boken allt intressantare och slutet gick i ett rasande tempo. Intrigen? Tja, vad sägs om smugglare, lönnmördare, förtrollade svärd, en drake och inte minst en vandöd kung som tillsammans med hela sitt folk stiger upp ur sina gravar för att efter ett par hundra år åter erövra sitt gamla rike?
Jag vet, visst låter den bra! Och så tycker folk att jag har konstig smak?

Ta det lugnt gott folk och ja, jag lovar. Inga varulvar, inga zombier och inga vampyrer imorgon... Fast man vet ju aldrig hur det kan bli med troll, vättar och lyktgubbar?

I övrigt anser jag att Stenungsund borde få en akvariebutik under 2008.