Verkar som om alla går omkring och hostar, snörvlar och fräser? Är väl den årstiden nu kanske. Vem vet, de hade kanske rätt på jobbet- att det som saknas är en rejäl vinter med 10-15 minusgrader och kalla torra vindar. Något som jagar bort bacillerna istället för det här fuktiga och relativt varma där de uppenbart trivs och frodas.

Själv börjar jag återvända till livet även om man är fruktansvärt trött men hade jag inte vetat bättre skulle jag nästan trott att min elaka bacill smittat frun...

Haft stora flytten på jobbet nu, två av... gubbarna flyttade ner till vår projektbarrack idag och två kom igår, nu sitter vi snart samlade allihop som jobbar inom projektet. En stor fördel att sitta vägg-i-vägg istället för i separata byggnader. Dessutom kul att slippa sitta ensam längre (även om det är lite ovant... känner mig liksom övervakad nu när det går folk utanför dörren titt som tätt ). Största fördelen kanske var att de andra fick flytta och jag kunde sitta kvar!

Blev anmäld till en kurs på jobbet idag. Vet att den är tuff och kräver en hel del arbete på fritiden men är ändå en rejäl möjlighet och om man fixar den är intyget därifrån värt en hel del, oavsett firma man jobbar på (internationell licenciering). Riktigt kul att man ges möjligheten och får förtroendet!

Alla kurstillfällen nu på våren var redan fulltecknade så det blir inte förrän i oktober. Undrar om folk generellt är ute så långt i förväg nuförtiden? När folk bokar resor så måste man ju boka minst ett halvår, gärna ett år, innan för att vara säker på att få det man vill. Kanske är så i dagens samhälle, vi är så välstrukturerade att man planerarlängre och längre fram i tiden. Kanske är bra, bara man inte glömmer bort att ge tid och utrymme åt det spontana!

Mockat hos Pelle, slarvat lite nu när jag varit dålig. Måste säga att den lilla gula rackaren kräver allt mer omsorg än vi tänkt oss. Måste aska ur var 3-4 dag och det är ju faktiskt dubbelt så ofta som de 1-gång-per-vecka som var sagt innan. Att fylla på med säck däremot är inget egentligt jobb och är inte alls lika betungande som askningsjobbet, lite tvärt emot vad vi tänkte innan vi köpte Pelle.
Nåväl, bara det blir en bra investering så skall man väl inte klaga. Jmf med den otroligt bekväma och bekymmersfria oljeeldningen innan är detta mycket, mecket billigare. Dessutom får man väl se det som att man gör en liten insats för miljön.

(Åh, finns det kakor i kylen? Mums... bäst att ta en till mmmmmm )

Vill tillägga till de trogna läsarna, tokiga-räk-tanternas-klubb , att jag tror att jag gjort mig bättre som slätrakad och välklädd vampyr än som ovvårdad varulv men tack ändå för omtanken.

Dagens Varulvs-filmtips...
Romasanta- Spanien slutet 1850, (störande med en film med enbart spanjorer i Spanien och alla talar engelska!? ). Mystiska kvinnomord, vargar i skogen och en snäll omtyckt kringresande handelsman...men är han så snäll?
Betyg: Sevärd som TV-film men knappast bättre än så. Intressant story dock, bygger på en sann berättelse och jag kan lova att jag hade kunnat skriva en betydligt intressantare, mer fängslande och otroligt mycket mer kusligare bok än vad filmen gav.

Brotherhood of the Wolf- Frankrike 1700-talet (med franska skådespelare som talar franska, redan ett plus), mystiska kvinnomord, vargar i skogen och en berest vetenskapsman. Har inte sett slutet ännu så kan inte ge något slutgiltligt beyg men än så länge helt klart sevärd. Till och med plats för romantik, etik och eftertanke.

Underworld- Evolution- Nutid, del två och fortsättningen på den långa kampen mellan de sofistikerade vampyrerna och de barbariska varulvarna, Lycans. Både vampyrer och varulvar i samma film. Snygg vampyrtjej (Kathrin Beckinsale) i huvudrollen och mängder med stora coola vapen som smattrat i takt med explosionerna och slagsmålsscenerna från början till slut.
Betyg: En påse ostbågar också så är det fulländat. Bättre än så här blir det inte.

(Och där tryckte någon på enter...tack för det )

Visst har jag en bra smak för filmer? Passande de fina salongerna ...

För övrigt anser jag att Stenungsund borde få en egen akvarieaffär under 2008 .