Märkligt må jag säga...
Varför gå till en läkare och betala pengar, sedan gå och hämta medicin och betala ännu mer pengar, om man nu skall bli mycket sämre dagen därpå?!

Så är det i alla fall, kände mig hyfsad igår men tyckte inte att jag kunde gå omkring fler dagar med så hög feber. Fick tid på vårdcentralen (den som i samhället allmänt går under namnet Cykelverkstaden...betryggande eller hur? ). Träffade en mycket trevlig och sypatisk läkarstuderande, Gustav, som visserligen var lite ung och gav ett bitvis oerfaret intryck (inte så konstigt...han pluggar ju fortfarande, han skall ju vara oerfaren!).
MEN, jag har nog aldrig blivit så väl omhändertagen av en läkaren någon gång! Trodde först något var fel? Men inte då, Gustav var väldigt nogrann och intresserad. Tänk er själv, en oförstörd läkare som faktiskt vill hjälpa sina patienter! Inser själv att man måste bli rätt så cynisk efter att jobbat som allmänläkare ett tag. Har två kompisar som gör det faktiskt, tyvärr bor ingen av dem här längre, och de säger ju som det är- en stor del av de som kommer till vårdcentralerna gör det inte för att de är sjuka utan för att de vill bli sjukskrivna. Så ser vårt samhälle ut under ytan.

Gustav i alla fall han lyssnade, klämde, tittade och kände. Prover togs och hans handledare kom och tittade... inte halsfluss men någonting åt det hållet, ungefär så sa de.
Penicillin i tio dagar sedan borde S_sund vara i full fart med att renovera hus igen!

Men det var igår det, idag är jag betydligt sämre och att jag skall börja jobba på måndag känns väldigt avlägset . Tur att det är en dag kvar...

Man fick ju säg ett par sköna skratt i TV-soffan igår. Kollade på lokförarna under ledning av Oldsberg och jag säger då det... "Rödnäbbadböganka" är ju inte varje dag SVT bjuder på! Bra mycket roligare namn än Gravand må jag säga! Eller att Nilen skulle rinna genom New Castle eller att romarna byggde en mur tvärs över Britannia för att stänga ute... tattarna!

Stormen passerade förbi här utan någon större dramatik. Var uppe på taket och tog bort presseningen och ersatte med en annan lösning (och varför i allsin dar har du inte gjort det tidigare då? ...kanske någon undrar?) Tja, den nya lösningen är vindsäker men tyvärr inte lika vatten säker. Ibland tvingas man ju välja mellan pest eller kolera.

Var aldrig sånt oväder, här i alla fall, som massmedia försökte få det till. Visst det blåste storm och visst regnade det men det var byig vind och inte speciellt stark ihållande och regnet kom och gick. Vi vet, varit uppe stora delar av natten eftersom det var dags för tösen att bli sjuk igen

Spytt en del inatt, inget exceptionellt- hon spyr alltid , om hon blir ledsen eller arg eller sätter i halsen eller hostar eller blir förkyld eller får feber eller bara har ätit för mycket eller för fort. Läkarna säger att sväljreflexsen och kräksreflexen sitter väldigt nära varandra. Som bebis var det inget ovanligt med 20-30 kräkningar per dag (då pratar vi inte att det rinner lite i mungipan utan vi pratar rejält... typ ställa sig i duschen och byta alla kläderna!) Tvättmaskinen gick varm de första två åren och minst en rulle hushållspapper om dagen var normal konsumtion, det borde man nästan fått något bidrag för? Numera är det bättre men så fort lillan blir sjuk så kommer det

Vet ni förresten vad som är grönt...runt, som man äter och som man står upp när man äter?
Tösen fick önska sig vad hon ville i affären och det var vad hon ville ha. Fick massera de små grå innan vi kom på det, vindruvor!
Gissa vad grabben helst av allt ville ha? Man skulle ju kunna tro att det var glass... eller choklad... men icke . Köttfärs!
Han ville ha köttfärsås till middag, de är för goa de små ibland!

Mina filmer kom igår... till vilken nytta? De hinner jag väl inte titta på nu? Skall väl, förhoppningsvis, försöka komma ikapp allt man missat den här veckan. Har inte gjort annat än flyttat mig mellan sängen och soffan och bara konstaterat allt man borde ha gjort... suck

Lördag idag, en dag kvar sedan är jag frisk!
Planet ifrån Gran Canaria landar idag med, främst av barnen, eftersökta släktingar. Imorgon lyfter planet till Thailand och så försvinner nästa sällskap med släktingar. Hur kommer det säg att barnen alltid längtar som mest efter att hälsa på dem som inte är hemma?

I övrigt anser jag att Stenungsund borde få en egen akvariebutik under 2008.