Det är tyst i huset bortsett ifrån tösens ljusa, nästan viskande sång "Andesson å Pettson å jaaa" medan de andra två sover tungt.

Öppnar skjutdörrarna ut till nya rummet (undrar hur länge ett rum kan få vara nytt? Är det enda tills man bygger ett ännu nyare rum? ). Regnet smattrar mot taket och för känslan till barndommens segelsemestrar. Tänder några ljus, lika mycket för värmens skull som för själva mysfaktorn. Vi är helt insnöade på tända ljus just nu och är storförbrukare på värmeljus.

Tittar ut i vintermörkret, tittar på klockan och konstaterar stilla, återigen, att man gått och lagt sig sist på gatan och gått upp först.

Är så trött själv att man borde gå och lägga sig men har man haft en fem årig fribrottare/centrifug bredvid sig halva natten går man inte gärna tillbaka till sängen frivilligt.
Nackspärr och värk i axlarna efter natten. Fattar inte varför grabben börjat komma in till mig på nätterna? Han har ALLTID sovit i sin egen säng. Märkligt påhitt som vi måste få ur honom.

Fick julklappen ifrån firman igår, en underbart vacker oljelampa i glas och silver. Tittar på lågan och drömmer mig bort.

Drömde knäppt i natt förresten, mycket tal om drömmar härinne igår kväll. Vi bodde i radhuset där vi inte bott på över sju år men våra nuvarande grannar bodde i huset mitt emot. Inbrottslarmet, som vi har nu, gick och jag sprang runt i radhuset, möblerat precis som när vi bodde där- att man kan komma ihåg sånt?
Var en katt och råtta lek med avskurna telefonsladdar och en livsfarlig maskerad inbrottstjuv som flåsade mig i nacken hela tiden. Lyckades ta mig över till grannen och ringa polisen men då kommer tjuven efter-och det visar sig att det är min pappas fru?! Fick tag i en sopborste och försöker slå ihjäl henne samtidigt som jag hamnat i telefonkö på larmcentralen!
Ungefär där väcktes jag av tösens jag-vill-ha-välling-skrik. Lika bra det tror jag.

Har fått en mordisk algätare hos slöjstjärtarna, h*n anfaller slöjstjärtarna och äter på deras fenor! Haft algätare där i förrut och aldrig haft problem, den här pajasen har nästan lyckats ha ihjäl den gamle slöjisen på två nätter! De tidigare så stora och vackra fenorna är nu bara små korta stripiga trådar
Försökte fånga ligisten igår men det var ju stört omöjligt, får försöka idag igen. Vet inte var jag skall lägga honom...henne... men bort skall h*n!

Lyckades titta lite på TV igår, blev lika imponerade som alltid av folks allmänbildning när man knappt utan betänketid, inkastad i en liten tågkupé, kan svara på de mest märkliga frågor inom alla ämnen.
Fick dessutom reda på att om jag skulle bli tillfrågad att vara med i Lets dance, man vet ju aldrig vilket kändisskap som väntar en bloggare på Z-pet , så skulle det INTE uppskattas om jag tillbringade flera timmar om dagen med Karin da Silva... märkligt? Kan det bero på mina lätt utspärrade och fokuserade ögon och tunga andhämtning eller på det faktumet att tungan hängde utanför?

Fortfarande kolsvart utanför, fortfarande en som sjunger och två som sover och regnet som öser ner utanför. Dags att sätta på en kopp te och smygstarta dagen.

För övrigt anser jag att Stenungsund borde få en egen akvarieaffär under 2008!