Byter två liter vatten varje dag i "räkskålen", idag upptäckte vi att det låg tre små tomma skal på botten , livlösa och genomskinliga.Verkar inte bättre än att hälften av dem har ömsat skal idag!

Räkskålen:


Tänk om alla vi andra också kunde gjort så, ömsat, startat om på nytt och lämnat några tomma och innehållslösa rester bakom oss. Tror att många av oss skulle må bra av en sådan rensning då och då.

Lika tomt och innehållslöst kanske inte huset var som vi tittade på igår men bra nära. Hutlöst hur priserna har trissats upp! En prislapp inte på en utan på åtskilliga miljoner....för ett renoveringsobjekt!
Förvånande hur mycket ett gammalt par faktiskt kan slita på ett hus, samtidigt är man ju rätt kräsen efter att i sju års tid hammrat, spikat, bytt ut och gjort om större delen av vårt hus för att få det så som vi vill ha det. Man vill ju inte gärna sänka standarden avsevärt och dessutom betala någon miljon emellan.

(Att jag dessutom trodde att vi hade ett ok hus som vi höll på att putsa på hör inte hit, det är uppenbart inte allt man förstår .)

Tomt och innehållslöst kan det tydligen vara hos en mäklare, i alla fall strax norr om axlarna. Nog för att man kan vara ung och för att man inte kan kunna allt (är själv ofta tjugo år yngre än de jag träffar på i mitt jobb och jag vet hur jobbigt det är) ...men har man arbetat som mäklare i över fem år så borde man ju veta lite... i alla fall något om hus? Det är väl inte meningen att spekulanterna skall utbilda honom?
Nog för att man lärt sig en hel del genom att man lekt murare, målare, snickare, rörmockare osv i sitt eget hus i åtminstone de senaste fem åren men lite allmänbildning (om hus) borde man ju kunna begära även av en mäklare?

Det kan väl inte bara räcka att man kör en dyr bil?

Finns dagar då livet i största allmänhet känns tomt och innehållslöst. När all luften gått ur en och allt känns meningslöst. Dagar då man inte känner att man klarat av någonting i sitt liv medan de gamla klasskompisarna samlar diplom på sina väggar från såväl läkar- som ingenjörsexemen. Dagar då man undrar vad skall allting egentligen tjäna till?

Sedan sätter man sig en stund framför sina nya små dvärgciklider, skämmer bort dem med frys artemia och vita mygglarver. Konstaterar att Agassizii -honan mutat in en av de små grottorna. Ett litet, litet leende kommer smygande och tankarna vandrar iväg...

Undrar vad som hade varit coolast, att bli en vampyr eller en varulv?
Hur kommer det sig att ostbågarna har olika diameter, längd och böjning?
Varför heter det bibliotek och inte bokotek?

...och andra viktiga frågor här i livet.

Kanske är tanken på att hitta någon mening med det hela lika meningfullt, eller meningslöst, som någonting annat?
Vem säger att personen som lever på ris, försakar alla ägodelar och lever sitt liv genom meditation under ett träd är lyckligare än personen som som byggar en trädkoja med sina barn eller personen som tittar på alla sina favorit filmer uppkrypen i soffan med en kurrande katt i knät?

Kanske är allt man kan göra att ta sig genom en dag i taget och försöka hålla sin omgivning på någorlunda gott humör.

I övrigt anser jag att Stenungsund bör få en, allt annat än tom och innehållslös, egen akvariebutik under 2008!