Måndag...

Värsta dagen på veckan... i alla fall värsta dagen den här veckan!

"Ahhhh!!! Vad gör duuu! Sluta,jag blir tokig på dig! MAAAAAMMMMMMAAAAAAAA!!! Pang, pang! Sluta! Pappaaaaaa hjälp, han pangaaaaaaar!!!"

Åhhh...märklig känsla när tystnaden börjar lägga sig i huset så här strax efter julkalendern. Sitta och andas i lugn och ro, blogga och lyssna till lillan som sjunger sig själv till sömns med "Staffan var en stolledräng".

Aldrig riktigt förstått vad som gör en mamma så magisk jämfört med en pappa? Vad är det som gör att man kan skrika och gråta sig så förtvivlad att man skrämmer lillasyster så hon kissar på sig och så man själv får andnöd och spyr bara för att mamma skall iväg och jobba några timmar på kvällen? Pappor är säkert bra men mest som komplement till mammorna känns det som.

Man kan ju undra hur politikerna som vill lagstifta att mammor och pappor skall vara hemma lika mycket med sina barn skall förklara det för trollen hemma hos oss? Undrar hur länge de skulle stå ut med två hysteriskt mammiga barn vars vrål får mistluren på Hållöfyr att rodna av ynklig skam? En kvart? Ibland undrar man vad de tänker på när de läser sina diagram och staplar, man får vara otroligt duktig för att se igenom statistiken och faktiskt se verkligheten bakom, de riktiga människorna i kött och blod.

Trasslat själv med teoretisk och reell verklighet idag. Svårt att hålla tempot uppe med bara några dagar kvar till jul men jobbet i "mitt" projekt engagerar. Har ju trots allt varit med hela vägen ifrån de första stapplande idéerna för drygt ett år sedan för att nu sitta i positionen att det är jag som faktiskt skall se till att de förverkligas.
Till somligas förtret blir det ingen ljuddämpare (men en kollega skall montera en till hösten ) men det kanske kan glädja somliga andra att man minskar hantering av slangar och fat för att gå över till en säkrare och mer miljöveten hantering med fasta rör och större containrar. I slutändan blir det kanske rent av färre blåa tunnor ut med vägen, de som ser så anskrämliga ut.

450-karet är numera halvfullt med vatten och har genomgått förvandlingen ifrån afrikansk basisk insjö till sydamerikansk mjuk regnskogsflod. Har lite pyssel med filter och pump, behöver köpa några små delar, innan jag kan fylla upp mer vatten och möblera färdigt.
Knyckte en rot ifrån fruns slöjstjärtskar igår men behöver fler rötter, får nog vänta till julledigheten då förhoppningsvis flera besök i zooaffärer skall hinnas med. Funderar bla på en familjeutflykt till Halmstad med ett besök (mitt första) hos Åled.
Vem vet, man kanske springer på den halländska Palmen?

Ringer på dörren... en av grannarna.

Bor på en gata med 13 hus, i fyra av husen jobbar både mannen och kvinnan (bor i ett Svensson-Svensson villaområde med hetrosexuella normer djupt rotade i den västsvenska myllan, ett sådant område där man håller sina problem innanför dörrarna och hälsar artigt när man hämtar tidningen ). I övriga hus är det pensionärer, de har bott här sedan husen byggdes i skiftet mellan 60-70-talet.

Fick reda på att en av grannarna, längts ner på gatan, har bara pratat med honom en gång på alla år, dog imorse. Knall fall på en jakttur ute i skogen, hjärtat stannade utan förvarning.
Livet är bra bräckligt. Allt det där "det skall jag göra sedan" känns så meningslöst, vem vet när "sedan" kommer och vem kan garantera att man är kvar i livet då?
Hört på radion idag om en mamma med barn som dog i en bilolycka utanför Arvika. Bilen hamnade upp-och-ned i en å och innan de lyckades komma ut hade de drunknat i det 0gradiga vattnet. Livet går så fort...

Dags att ta sig an tre maskiner tvätt och ta hand om disk, måste ringa bror min också. Skall på bouppteckning efter min morfar imorgon. En generation borta, en ny på väg att växa upp. Vi är inget annat än små spelpjäser i det eviga kretsloppet.
Får se om man orkar med något akvariearbete idag eller om det blir att lägga sig i soffan några minuter och vänta på att frun skall komma hem.

17:e idag... inte många dagar kvar till Thomas dagen. Alltid något som livar upp stämningen!

I övrigt anser jag att Stenungsund borde ha en egen akvarieaffär (en med fina rötter, VF malar och SA-ciklider )