Vad skall man göra när man finner att man bor på ett sjukhus? Alla runt omkring hostar lungorna ur sig och verkar tävla i vem som har högst feber för tillfället? På ena eller andra sättet måsta man ju bara fly...

Eftersom jag "råkar" vara en snäll kille kan jag ju inte fly fysiskt, därför få det bli en mer mental flykt. Jag måste ju trots allt ta hand om sjuklingarna här hemma, tog inte ens chansen i fredags att fly iväg på en av årets hödjpunkter, firmans julfest, stannade hemma och tog hand om familjen istället. Nästan pinsamt skötsam eller hur? Lägger man dessutom till "gillar akvariefiskar" så har man verkligen målat in sig i "tönthörnet"
Nåväl, en mental flykt i alla fall, alltså ingen sådan som mentalpatienter företar sig när de klättrar ner med hjälp av ihopknutna lakan, snarare en sorts drömmande fantasi som man försöker segla iväg med. Något jag faktiskt är lite av en expert på!

Funderat ett par dagar nu på Malawi-karet. (Försökte lagt in en bild på det här i dagboken men tyvärr, min IT-avdelning här hemma har redan gått och lagt sig )

Frågan är ju bara vilket moraliskt ansvar man har? Jag har ju en gång skaffat de här fiskarna och lovat att ta väl hand om dem, har jag då verkligen rätt att bara göra mig av med dem?
Tveksam till vilken marknad det finns häromkring för en grupp fullvuxna Malawiciklider... vill ju att de blir väl omhändertagna. MEN- om man bortser ifrån det dilemmat, om man svävar in i min fantasi och ser att det fina 450L karet med BTN-bakgrund är tomt!? Då finns det ju stora möjligheter!

Saken är den att jag nog tröttnat lite på min kära Malawikompisar och nog istället skulle vilja ha ännu ett SA-kar. (Det där med ännu ett är faktiskt ett citat...ifrån en som bor i huset... inte jag... )

Har ett långsiktigt mål, nu pratar vi två-tre år framåt, att införa discus till huset. Liksom SA-dvärgciklider, fastnat lite för kakaduor...

(Insåg just att jag sitter och skriver om akvarierelaterade saker i MIN dagbok?! Jösses, ni får förlåta mig...jag håller kanske också på att bli sjuk? )

OM, Orvar Malte som Lindeman brukade säga, så skulle man kunna flytta över skalarerna dit (har jättegärna skalarer men då skall de vara VF, har tröttnat på fiskar som glömt hur man befrukar rommen och inte kan ta hand om vare sig rom eller yngel)... tillsammans med ett par nyckelhålsciklider, flaggciklider eller liknande och även ett par Apistogramma. Dessutom skulle man ju frigöra en stor del av 400L-karet där skalarerna härjar idag (ni kanske minns massakern på 30-kardinaltetror inom 48-timmar? ) ... vem vet, man kanske rent av skulle våga sig på ett par små dicusar där ihop med ett nytt stim kardinaler (jag ger mig INTE!) och mina underbara VF C.Davidsandsi...

Tänker lite högt här och ni får ursäkta om det blir både rörigt och kanske fel(?). Får skylla på den sena timman.

Skall ta och tänka över detta noga i natt medan jag ligger vaken och lyssnar på de andras hostande .

Sov gott där ute!

För övrigt anser jag att Stenungsund borde ha en egen akvariebutik.