Dagens dagboks text blir samma som min nystartade tråd...

Har haft tetror de senaste tio åren och är uppväxt med akvarier där tetror var en naturlig del men jaghar aldrig varit med om något liknande...

Som några av er kanske vet så köpte jag 30 så kallade "stora" Kardinaltetror igår kväll. Skalarerna var väl inte helt överens om hurvida tetrorna var stora fiskar eller små mumsbitar.

Skalarerna attackerade påsen direkt när jag lade i den för att de skulle få samma temperatur. Två utav dem dog i påsen inom loppet av några få minuter medan jag höll på att skopa in de andra (köpte fiskar till två olika kar igår så det var 6st påsar att hålla koll på).

Såg en liten tunn stackare bli slukad i ett stycke av en av skalarerna! Och jag misstänkre att någon mer fick sätta livet till den första timmen, detta trots att skalarerna fick mat tre gånger innan de nya invånarna visade upp sig.

När vi vaknade i morse och tände upp karet låg det döda Kardinaltetror lite varstans på bottnen. Flera av dem saknade huvuden medan en annan saknade allt utan huvudet. Totalt 14st döda, alla tuggade på men ingen uppäten, är inte det märkligt? Gibbo. och L-malen jag köpte samtidigt verkar må bra och jag flyttade över 20st fullvuxna Kardinaler igår kväll innan jag släppte i de nyinköpta, samtliga av dem mår bra.

pH 7.0, temp. 25, nitrit <0.3 ... men ändå känns det som om det är något annat än bara de glupska skalarerna som är boven i det här dramat. Om det inte är så att de har stressat eller skrämt ihjäl dem?

Hmmm trist men samtidigt en intressant gåta. Av mitt stim på 50 tetror igår återstår kanske drygt 30 (varav 20 är fullvuxna). En av de mindre ser lite slö ut och simmar långsammare än de andra så där är väl bara en tidsfråga men alla de andra verkar må bra.

-Fortsättning följer förhoppningsvis i tråden som jag precis startade på forumet...

För övrigt anser jag att Stenungsund bör ha en egen akvariebutik.