Planerat in i minsta detalj. En snabb och punktlig operation med militär precision....

Det var ju så här som akvarieflytten var tänkt att fungera men den enda likheten mellan min akvarieflytt och de James Bond liknande scenerna jag tänkt mig är det ovanligt coola namnet på flytten, Operation Flyttfisk.

Kan ju inte gärna heta flyttfågel när det handlar om fiskar eller?

Rio400 karet är tömt så när som på det där sista irriterande böset (alla Göteborgare förstår i alla fall vad jag menar ). Sista centimetern med smutsigt vatten och lite grus här och där. Skall ta tag i det om några minuter och tömma samt börja tvätta rent.

Alla fiskarna har flyttat till extra karet som stått tomt i månader och väntat på denna stunden. Juwel Rio240 karet med BTN Rocky bakgrund. Där är det nu överbefolkat med skalarer, L-malar och Kardinaltetror som simmar omkring bland mängder av flyttade fiskar och rötter. Som pricken över i har jag även flyttat över filterpaketen ifrån det interna filtret i 400-karet. Blev så snyggt med de två stora blåa klossarna som ligger där mitt bland fiskar och växter.

Tänkte mig att de trevliga små "filterdjuren" skulle klara sig nu och därmed göra uppstarten av 400-karet till en promenad i parken!

Enda problemet är att 240-karet är så fint nu med vatten o fisk i (trots de blåa klossarna!) att man gärna fastnar där. Och med datorn bara en meter bort och nyinstallerat bredband så sugs man liksom in på Zoopet hela tiden. Märkligt....

Nå, skall gå och ta tag i tömmning/städning nu så det blir lite tempo på den där operationen innan Flyttfiskarna tröttnar och lämnar in. Får bli mer dagboksskrivande en annan dag helt enkelt.

Ta väl hand om er där ute!

För övrigt anser jag att jag borde vinna på min nyinköpta trisslott så vi kan köpa ny bil och att jag kan säga upp mig och starta akvarieaffär här i Stenungsund!