Hej kära dagbok

Åter igen efter en lång helg i Tallin. Tillsammans med 350 trevliga och partysugna kollegor invaderade vi Estlands huvudstad likt en samling forntida vikingar!

Vi skippade dock långskeppet och anlände på fredag förmiddag via flyg istället. Hotellet var suveränt, beläget mitt i centrum. Faktum var att själva skyskrapan och anexet runt omkring utgjorde centrum på själva centrum!

Konferans och information, mera information och presentationer. Inte utan att man var hungrig och törstig när fredags kvällens vintermörker lagt sig över staden. God mat och trevliga människor runt omkring gjorde väl att man "råkade går fel" och istället för en skön säng på hotellet så hamnade man på en träbänk i en stimmig ölstuga!

Gör inte misstaget att beställa "tre stora stark" som min kollega gjorde. Vi satt och kämpade rätt länge med de där ölsejdlarna på över 1 liter!

Välorganiserad sightseeing runt Tallin och i den fantastiska och underbara gamla staden. Ett par minusgrader och starka iskalla vindar som svepte fram i de trånga gränderna gjorde att man kände sig rätt pigg trots bristen på nattsömn.

Snöröjning är liksom inget för esterna (heter de så?) men med rejäla skor gick det rätt bra i snömodden och alla fantastiska och spännande byggnader runt omkring var mer än väl värda besväret!

Fast det var faslig gott med varm soppa och en god lunch med flottiga korvar och fläsk efter den långa promenaden i kylan. Också öl förstås... nämnde jag ölen?

Shoppingen var väl så där, visst allting man hittar hemma hittade man även där men till ungefär samma priser. Tack vare valutan (tur att man kan åka österut där svenska kronan fortfarande är värt någonting!) blev det några tior billigare på varje sak men mer skillnad än så upplevde jag inte att det var. Visst det fanns butiker med rea där man kunde fynda men det kan man ju hemma också?

Givetvis var öl och sprit billigt men det är det väl nästan överallt jämfört med Sverige?

Galamiddag med tokiga Karlstadbor och festprissar ifrån Malmö. Massor av nya kontakter med kollegor och en feststämning utan dess like. Stannade tills baren stängde och vidare till nästa bar på hotellet (fanns många barer på hotellet ). Några fler öl innanför skjortan så kunde man ju sjunga lite karaoke och skämma ut sig till chefernas muntra tillrop!

Vidare ner i källaren till nattklubben och så drog festen igång på allvar! Yeehaaa!
Lite märkligt bara för "plötsligt" tändes lamporna och så blev det tyst? När det var som roligast?! Tur att det finns trevliga Skövde-bor!
Allt man behöver göra är ju faktiskt att hämta jackan och ge sig ut i snöstormen! Hela stan är ju full med trevliga pubar och barer. Kung i Tallin!

Ett litet tips bara. När ni kommer hem och frun frågar när ni gick och la er för att sova. Svara "Åhh älskling jag gick och la mig tidigt" ... "Sova? Öhh vid 7-tiden" är helt fel svar även om innebörden är den samma!


Kanske lika bra att man är hemma igen så man kommer in i ett lite normalare leverne igen men en sak kvarstår; Helgen var supertrevlig och fantastiskt rolig. Till Tallin åker jag gärna tillbaka!

För övrigt anser jag att Stenungsund borde ha en egen akvariebutik.