Godmorgon..... Vaddå "god"morgon!? Borde finnas något alternativt ord man kunde använde de dagarna då morgonen faktiskt INTE är god...

Börjar med lite positiva nyheter, bokade bredband igår så om en dryg månad kan man förhoppningsvis surfa på full fart även hemifrån. Idag hinner man ju bli pensionär innan hunnit logga in på zoopet hemifrån.

I övrigt så höll jag på att dra kabel hemma igår. Skall dra ner kabel ifrån köket och ifrån "salongen" till elcentralen en våning ner. Har dragit fram alla kablar till en dosa i köket och nu har jag lyckats hitta en väg därifrån ner till pannrummet. Allting frid och fröjd så långt.

Ifrån pannrummet har jag fått borra mig genom väggen till tvättstugan...gick bra, tar ju lite tid att borra 4 hål genom en 15cm tjock betongvägg men...

Ifrån tvättstugan har jag fått borra mig vidare genom väggen in till kontoret där elcentralen sitter. Visade sig att det var en bärande tegelvägg! Två tegelstenar tjock! Här skulle jag ha igenom 5 kablar.... 5 hål... stackars borrmaskinen . Skakade o hoppade i förtvivlan för att komma därifrån och lyckades nästan skaka sönder både hand och handled på mig. Hade jag vetat om vilken kaliber det var på väggen hade jag nog lånat en kraftigare maskin men har man väl börjat vill man ju göra klart.

En sak är väl att jag inte borrade helt spikrakt....men att de hade borrat så snett när de drog de redan befintliga kablarna!? Man känner ju hur pulsen ökar när frun kommer in i tegelstensdammet och säger "Nu slocknade allting på övervåningen."

Borrade rakt genom kabeln till pannan, en fas löste ut och en säkring ute i stora proppskåpet gick. Rätt så snabbt löst när väl felet var lokaliserat. Största problemet var faktiskt den GIGANTISKA spindeln som satt inne i proppskåpet!

Så numera har vi massa fina hål genom väggarna...men jag har varit tvungen att stänga av pannan så vi har ingen värme.....och inget varmvatten! Inte utan att man känner igen sig sedan i somras, fast nu är det något kallare! Bara +4°C imorse.

Inte blev det bättre av att tösen spydde ner sig och sängen en timma senare, det sista varmvattnet i beredaren gick åt till att duscha henne sedan var det bara iskallt vatten kvar. Tur att man bara hade "lite" tegeldamm i håret.

Får bli till att sluta vid lunch idag, åka och köpa ny kabel och dra om den. Jourhavande bror, tillika elektriker, får göra en insats i centralen. Har man inte jobb får man skaffa sig!

I övrigt anser jag att Stenungsund bör ha en egen akvariebutik!