Tjaha hur är det här då?
Det är ju kul att någon bryr sig om hur man mår när man kommer till jobbet men man kan ju ana att de har en viss baktanke med frågan när man ser att de har en alkoholtestare i ena handen! Nåväl, det var som gubben i parken sa, "Jodå jag var nykter imorse men nu börjar det att rätta till sig! "

Idag var det alltså alkoholtestar dag i portvakten på jobbet och igår hade de tydligen stått med en sniffande narkotikahund , jag lämnade barn på dagis igår så jag kom lite sent och då hade vovven gått hem.

Inga problem rapporterade men det har hänt vid tidigare stor-stopp då många externa firmor är inne och jobbar att de har tagit fast alkoholpåverkade kranbilsförare, svetsare och lastbilschafförer och även att man har påträffat hasch gömt inne på toaletter.

Kanske inte så konstigt om unga grabbar lockas ner i fördärvet så länge som kvällstidingarna jagar upp den ena kändisen efter den andra som sniffat kokain och rökt både det ena och det andra.

För egen del kan jag bara konstatera att jag aldrig testar tobak i någon form och inte heller några tyngre droger. Säger inte detta för att jag tror att jag är förmer än någon annan, snarare tvärt om. I tonåren var grupptrycket rätt tufft under en period och det har även funnits sådana i bekantskapskretsen som påstått att en fet cigarr vid festliga tillfällen inte är att röka? Handlar snarare om självinsikt, vet att om jag skulle tycka om det så är jag så pass svag att jag troligtvis skulle få stora problem med att sluta.

Uppskattar dock en kall då och då liksom ett gott glas rött eller något starkare, då gärna skotskt.

Tur man inte valt att bli proffisionell fotbollsspelare, då behöver man ju inte ens vara full för att bli petad. Det räcker ju med att man kommer hem för sent. Tur att inte frun eller dagis är lika känsliga, det hade varit illa för en tidsoptimist som mig!

Kvällen igår avlöpte snabbt (givetvis blev inget som jag hade tänkt mig men det förvånar mig inte.... det blir ALDRIG som jag har tänkt mig ). Fick trevligt men oväntat besök större delen utav kvällen. Kul men man fick ju inte gjort det man skulle. Blev en snabb rensning utav ena innefiltret i malawikaret, konstgjord andning tills ikväll!, en hel koloni med snäckor som bosatt sig inne i filtret. Fungerar säkert bra som biologisk rening men det blev lite väl igensatt. Mina malawisar är väldiga känslig vad gäller flödet på pumparna. Är det full sprutt så leker de (och bråkar) börjar filtrerna bli igensatta så slutar de att äta.

Andra hälften av kvällen ägnades åt att läsa igenom och skriva på mina nya anställningsavtal, försäkringspapper, anhörig-information osv. Så nu har väl den gamla firman gått i graven och vi är helt och hållet överflyttade till ÅF. Känns lite konstigt att byta firma utan att man själv fått vara med och påverka.

Nä nu får det vara slut på dagens pladder, jag skall in och surfa lite på socialdemokraternas intranet istället. Verkar som om jag snart är den enda som inte varit inne där?

För övrigt anser jag att Stenungsund borde ha en egen akvariebutik!