Onsdag och halvtid i veckan. Dessutom sovmorgon jämfört med de övriga dagarna i veckan, visserligen bara en halvtimme men vid den tiden kan det kännas som en evighet!

Onsdagar är numera fruns lediga dag och barnen är lediga från dagis. Tanken är att hon skall jobba en del hemma, kommer väl att bli 1-2 kvällar i veckan under hösten här men det känns skönt att barnen kan få vara hemma en dag mitt i veckan. Märks tydligt att det tar rejält på deras krafter (och därmed på deras humör) att vara på dagis så långa dagar.

Inga nya bombningar i Turkiet inatt heller så livet börjar kanske se lite ljusare ut. Tur det, frun började tala om att det "inte var meningen att vi skulle komma iväg" och att om det blev värre så fick vi avboka. Suck... Behöver verkligen den här resan känner jag. Fick av en händelse reda på igår att en kollega på jobbet skall åka iväg med sin familj samtidigt som oss... samma flyg! Vad är sannolikheten för det?

Tog mig i kragen när jag kom hem igår och när lillflickan lagts i säng gick jag ut och drog igång gräsklipparn. Kändes som om man hade behövt en traktor för att klippa ner den vildvuxna savannen men motorn är stark (köpte en extra stark gräsklippare eftersom vi har kuperad tomt och en gräsmatta med så mycket gropar och små gupp att den närmast liknar en hinderbana!)

Inte en enda zebra syntes till och 1½ timma senare såg tomten helt plötsligt rätt ok ut. Om man inte skärskådar buskarna i behov av klippning och det faktum att det är hälften ogräs, hälften blommor på sina håll.

Tänk om man inte hade behövt fundera på pengarna. Vilken skön känsla det hade varit att anställt en trädgårdsmästare som gick runt och pulade och trimmade hela dagarna. Njuter gärna av en vacker trädgård men är sällan jag kan finna tiden till att ägna mig åt trädgårdsarbete. Hur mycket tid man än har så finns det alltid något annat som är lite, lite viktigare!

Efter gräsröjningen klättrade jag upp på taket och fick rensat inloppen till stuprören och lagat vad som borde ha lagats för över en månad sedan innan skyfallen kastade sig över oss. Bättre sent än aldrig.

Konstaterade att utsikten ifrån taket är utomordentlig. Borde byggas ett litet utsiktstorn... en punsch veranda . Tänk vad häftigt med en spiraltrappa upp och ett litet trädäck däruppe. Fast man kanske borde göra klart alla påbörjade projekt först?

Fick se en välkommen och återkommande gäst innan jag gick in. En av luftens verkliga akrobater som susade fram i skymningen. En fladdermus! Varje år i augusti brukar man kunna se hur de far fram i ett virvlande mönster mellan vårt och grannens hus. Man kan ju undra var de håller till resten utav året?

För övrigt anser jag att Stenungsund bör ha en egen akvariebutik!