En liten sammanfattning utav sommaren kanske är på sin plats?

Varit hemma fyra veckor och uppehållet härifrån blev väl nästan lika långt? Inte för att jag tror att någon saknat mig förstås ???
Vädret skall man väl inte klaga på varmt, eller rent utav hett under första halvan utav ledigheten (inte för att det spelade någon roll, stod inne och snickrade kök fram till midnatt varje dag under de första två veckorna) för attsedan gå över till kraftiga åskskurar med mer eller mindre ihållande regn ...ibland störtskurar ifrån en nästan molnfri himmel med strålande solsken! Man visste liksom inte om man skulle ha sydväst eller solglasögon!

Gjorde en del dagsutflykter då vi flydde ifrån byggarbetsplatsen som vi normalt kallar vårt hem, dagar då vi försökte låtsas att vi var en vanlig familj med en vanlig semester!
Blev en heldag i Fjällbacka där svärföräldrarna låg med båten. Krabbfiske och salta bad en rejält het och solig dag. Såg dessutom en rejäl havsöring som gled fram över botten bara några meter bort när jag och sonen fiskade krabbor!
En dag bland djuren i Borås djurpark. Ett litet tips bara, om ni åker dit med familjen och frun på vägen hem frågar alla vilket var det mest intressanta djuret som de sett ..... svara INTE L-malen i discuskaret inne i aphuset. Det är fel svar och kan resultera i att man riskerar att få gå hem om man nu inte sitter bakom ratten vilket jag turligt nog gjorde. Pojken svarade elefanterna och det var tydligen rätt?

Sommartorpet är för övrigt historia nu och vi har numera ett kök igen. Inte komplett kanske men ändock ett kök! (Man ställer inte så höga krav nu längre!) Köket är på plats och allt är uppsatt bortsett från några passbitar och en sockel (haft en del problem med läckande vatten så jag vill inte sätta upp sockeln riktigt ännu). Får man säga det själv så blev det riktigt bra! ....fast inte så stort
Har haft lite problem att få plats med allt de vi hade i köket tidigare, får helt enkelt bli en rejäl sanering och en ny vända till tippen (har hunnit med ett par besök där under sommarn!). Spishällen och köksfläkten är inte på plats annars är allt inkopplat vad gäller el, belysning, vatten och avlopp och allt fungerar till belåtenhet. Har under semestern hunnit med 5-6 besök på den småländska möbeljätten då diverse saknade delar inhandlats och skadade och trasiga delar bytts ut (bara för att ersättas mot nya skadade delar som fick bytas igen...suck). Barnen vet att varje besök resulterar i chokladbollar och lek på barnavdelningen så de tillbringar gärna nästa års semester där också! Själv börjar jag snart att få nog.

Tvättstugan är funktionsduglig om ej helt klar, väntar på den sista hantverkarhjälpen där men det verkar som om vi får väääänta . Skall det bli gjort får man tydligen göra det själv?!

Duschrummet ligger i träda i väntan på att köket skall bli helt klart.

Trädgården har för övrigt långsamt förvandlats till en spännande och exotiskt djungel under sommarens lopp! Funderar på att köpa in några antiloper som kan gå runt där och beta. Man kanske kan få bidrag för det?

Med sommaren avklarad kan vi lugnt gå vidare på måndag igen i denna spännande dokusåpa som jag lever i (fast ibland undrar man ju om det inte är dags att byta manusförfattare! Tycker det är på tok för lite paraplydrinkar och lata dagar i mitt liv! ), läste för övrigt en gammal skön Kalle o Hobbe serie igår. Kalle frågar sin pappa varför han bor ihop med mamma och inte i en lägenhet med tio halvnakna unga tjejer? (För att därefter bli förbaskad över att en enda enkel fråga resulterar i att allt TV-tittande ställs in! ) Jag väntar på spänning tills den dagen man själv får liknande frågor utav barnen!

Måste ju bara få slänga in ett litet tillägg angående bilen igår. Den är numera reparerad men den var inte klar när det lovats, det blev dyrare än vad som var sagt och vi har varit tvungna att åka in två gånger tidigare i sommar då de glömt att kolla vad som behövdes beställas. Sammanfattat var vi väl inte helt nöjda vilket var beklaglig då vi tidigare haft bra erfarenheter därifrån. Därför sa frun (som hämtade bilen) som det var, att vi inte var nöjda men att vi tyckte att det var bättre att framföra den kritiken till dem så de kan bättra sig istället för att man klagar bakom ryggen på dem..... Då blev ägaren arg Talade om att han jobbat 12 timmar om dagen i en månad...och? ...att ett verktyg gått sönder när de lagat vår bil... och? ...och att han fått in ett akut ärende under dagen som han var tvungen att fixa efter stängning...och varför skulle vi bry oss!? Tar man på sig mer jobb än man klarar av och säger till kunden att det är enklare och går snabbare än det i själva verket gör... tja då säger man väl egentligen bara att man inte riktigt klarar av sitt jobb eller?! Han tappade en kund... och får räkna med att vi kommer att prata mycket skit om honom till ALLA vi känner! (Synd för det var ett bra ställe...idag är det dessutom besiktning på nästa bil så det är bara att hålla tummarna!)

För övrigt anser jag ju givetvis fortfarande att Stenungsund bör ha en akvariebutik!