Oj oj...

Så många dagböcker, så många trådar i forumet och så lite tid! Tur att det är folktomt i vår konsultbarrack så man "slipper" att vara social! Kan sitta framför zoopet och äta sin microlunch utan att någon undrar vad man är för någon idiot!

Vill börja med att tacka alla sköna dagboksläsare, det är ju ni som gör den här dagboken levande! Utan er skulle det bara vara en svamlande toks lösryckta tankar helt utan verklighetsförankring.

Som somliga såg så tog mitt maniska upprop till en ny akvariebutik här i bygden ett (ofrivilligt) uppehåll i fredags. Skall försöka undvika liknande fadäser i fortsättningen. Vet inte riktigt vad jag skall skylla på.... ungdomligt oförstånd var min favoritursäkt länge men det börjar bli svårt när man passerat 30?!
Kanske skall skylla på Kjelleman och de andra "gubbarna"?!
I en tråd i slutet på veckan väckte jag en del funderingar kring nystartade akvariebutiker och seriösa försök att driva sin hobby ett steg längre och starta en liten "garagebutik". Resultatet var ganska talande, fullständigt sågad vid fotknölarna. Nåväl vi får väl helt enkelt hoppas att någon "seriös" (det talades mycket om seriösa företagare och profitlystna amatörer) vågar starta en bra akvariebutik i samhället.

Helgen i övrigt har varit fin-fin. Hela lördagen (bortsett ifrån ett par timmar i snickarshortsen på förmiddagen ) tillbringades hos svärföräldrarna i sällskap med 08:or på semester. Svinkallt i vattnet men eftersom frun var så kaxig och badade kunde inte min manliga fåfänga överleva utan jag var ju också tvungen att kasta mig i!
Full förståelse för att barnen skrek när de insåg hur kallt vattenet var (senaste dagarnas vindar hade sänkt vattentemperaturen ifrån +24 till +18°C över en natt... 18 grader i min värld är nästan 10 grader för kallt! )

Såg en del intressanta räkor på sandbottnen. Randiga och drygt 5-6cm långa. Man kunde tydligt se de små klorna och några utav dem hade fullt med rom hängande under magen. Synd man inte hade någon utav de räktokiga kvinnorna med sig!

Har för övrigt insett att det finns ordentliga fördelar med att ha passerat 30och numera gå omkring på stranden med en hink eller spade i ena handen och en liten ivrig krabat i andra handen..... Man slipper hålla in magen! Ingen risk att man får några blickar nu för tiden så nu kan man släppa alla försök att upprätthålla något som skall ge sken utav en vältränad kroppshållning. Vilken befrielse att kunna gå runt som den kontors slappa barbapappa figur man egentligen är! Dessutom kan man ta en extra stor tårtbit efter badet utan att ha ens en gnutta dåligt samvete! Livet är till för att njutas utav!!

Till alla skaldjursfrossares lättnad blev det grillafton på lördagkväll. Dåligt väder i kombination med sommargäster med feta plånböcker hade pressat upp priset på okokta havskräftor till 350kr/kg!!! Ett under att de sålde något alls. Då väntar jag hellre tills i vinter då kan man njuta av läckerheterna till betydligt humanare priser.

Fick jobbat en del i sommartorpet igår, allt underarbete i köket är nu helt färdigt. Allt gips på plats och härnäst på tapeten står... tapetsering!

Tillbringade hela förmiddagen idag inne på kontoret ihop med chefen. ....
Kommer nog att återkomma till det ämnet när vissa saker blivit officiella.

Semestern närmar sig med stormsteg, bara 4½ arbetsdagar kvar! Några snabba dagar och så en härlig semester....då man kan ägna sig åt köksuppbyggnad på heltid!

För övrigt anser jag att Stenungsund borde ha en bra akvariebutik!