Funderar lite kring mina planer på fler och större akvarium. :-)

Hade planerat till förra vintern att inhandla ett nytta Malawi-kar. De behöver verkligen mer plats! Ett möbelakvarium (har tröttnat på aluminium!) i storleken 375+, gärna 540L. Dock kom husrenovering och tillökning i familjen "ivägen" för inköpet och ny satsningen förra vintern. Hoppas på ett nytt försök under den här vintern!

Tänkte ställa det nya karet i sovrummet och 250L karet där Malawisarna bor nu skulle inte säljas (som vissa i familjen tror/förväntar sig) utan få flytta ner i arbetsrummet och bli boplats för en ny satsning på gurami! Ser framför mig en fin biotop med bambu, flytväxter och ett strot stim med hälften blå marmorgurami och hälften gula (guldgurami). Ett akvarium man blir glad av att se!

Nu har dock tankarna börjat vackla. *ler*
Visst hade ett lugnt sydamerika kar gjort sig bättre i sovrummet? För att i stället låta Malawicikliderna bosätta sig i vardagsrummet (där ett RIO400 med scalarer och kardinaltetror huserar idag)?!

Hmm...men om man flyttar in sydamerika i sovrummet skall då Malawisarna ta över RIO400-karet eller skall de få ett nytt kar? Finns dessutom en djupt rotad känsla för att någon gång skaffa discus....Ett discus kar på 500L i sovrummet hade varit kanon! Men det vore väl till att ställa allting på ända? Var skall då skalarerna ta vägen?

Får nog fundera vidare på detta..... :-)