Det som slår mig när jag den första november klickar upp sidan med alla tävlingsbidrag är hur fruktansvärt bra många av bilderna är. En enorm skillnad mot januari eller februari tidigare i år. Det är otroligt kul att tävlingen i sig är en så stor sporre för många att de verkligen tar tag i sitt fotograferande och utvecklas genom att reflektera över sitt bidrags kommentarer, exprimentera med utrustning och ljus. Verkligen roligt att se för mig som mer än gärna vill dela med mig av mina kunskaper.

November månads tävling blev en riktig rysare där alla gamla rävar (fotografer) som legat i mer eller mindre dvala skickade in bilder som kunde passat varsomhelst, i vilket format som helst, som ren marknadsföring för vår hobby. Grymt kul!
Runt kl 17 idag fick jag ett meddelande av Mattias (drd) på msn där han (som jag uppfattade det) gratulerade till totalsegern. Jag måste erkänna att jag blev lite fundersam då jag absolut inte tyckte att det var över eller att jag hade något överläge (It ain't over until the fat lady sings!!).

Just att han tyckte att mitt bidrag var bra (den spottande fisken) visar helt klart att denna omgång var en omgång som kommer gå till historien (mitt bidrag var ju räkan!! ). Så många dunderbidrag att inte ens vi som suttit och granskat alla bidrag ett helt år har koll på vem som tagit bilden. DET är en bedrift i sig.

Nu, nyss, när Kjell redovisade resultatet för månadens tävling och det visade sig att det skiljde 0,08 poäng mellan ettan (Mickes viktoria) och trean (min räka) uppenbarades det än en gång att omgången är jämnast genom tiderna.
Det var som en vind av lättnad blåste runt här inne. Riktigt skönt att få det avklarat. Att vara klar med tävlingen som inte bara bestått av massa fina bilder utan av en himla massa slit hos alla som varit med varje gång. Till slut tar bilderna du har på hårddisken slut eller postas i annat sammanhang och då är du tvungen att med en deadline leverera bilder med vinnarpotetial. Det är tufft och krävande men otroligt utvecklande och efteråt väldigt skoj.

Se nu till att förbereda dig inför nästa års fototävlingar. Posta inga klockrena bilder utan vänta med dem till tävlingen om du vill vara med hela året kommer du behöva några som ligger på lager.

Jag vill tacka alla som röstat på mina bilder iår och skrivit massa kommentarer - både negativa och positiva. Jag vill också tacka alla deltagare som gjort tävlingen till den den är och höjt den flera snäpp sedan omgång 1, tidigt i januari.

Må bästa bild vinna "Årets bild"!