[ATTACH]32548[/ATTACH]

Jag har alltid velat skriva en bok.
Det finns dock ett litet problem. Jag har inte en endaste aning om vad och har antagligen heller inte tiden som krävs. Som det är just nu i mitt liv tar jobbet självklart sina 35h/veckan (sommartid) och sen är det datorn och familjen. Fotograferingen är nere i en sommarsvacka. Jag antar att jag väntar på att Nikon ska presentera deras efterföljare till D80 - D90 som jag är intresserad av. Sälja hela Canonstallet här hemma och köpa Nikon för hela slanten. DET skulle lyfta min entusiasm och öka inspirationen för nya mästerverk.
Jag pysslar lite med hemsidor åt vänner och bekanta men även på den sidan står det just nu still. Gabbis sida växer långsamt fram men företagens står helt och hållet stilla. Inte mitt fel kan jag tycka. Det känns som om det är lite upp till dem att pusha på uppdaterat innehåll.

Så vad gör jag när inspiration till fotografering och webbsidesnickeri tryter? Jo, jag sitter och surfar runt på massa forum, köper nya prylar (dyrt för plånkan men alltid en tröst). Senaste inköpet i förrgår blev en Garmin-gps eftersom jag inte hittar i stora staden jag bor i. NU gör jag det. En annan anledning till att jag köpte den är att familjen ska till Kirkenäs i sommar på semestern. Vi ska bila upp längs Norges kust. Typ som Hurtigrutten fast med bil på torra land. Det ska bli kul och jag tror, eller jag tror inte, jag vet, att inspirationen till fotografi kommer att finnas där då. Hursomhelst jag tror att en GPS med Norges campingplatser och bensinmackar är en bra investering för en resa som tar 40h enkel resa.

Jag skulle så gärna vilja stoppa tiden, lägga ner kameran, låta Gabbi sköta fiskarna och skriva en bok, men vad ska den innehålla? Vad ska den handla om? För vem skriver jag den? Vem vill läsa min bok? Pessimistiska frågor dyker hela tiden upp i huvudet och vägen till att verkligen börja skriva går med den beprövade metoden - ett steg fram och två tillbaka. Bra va?!

Kan resan till Kirkenäs vara en bra början kanske? Skriva en reseskildring, en fotobok. En kombination om vad jag vill och vad jag kan.

Janne och Sonja åkte förra sommaren till Island för att fota i en vecka. I år (snart!) åker de iväg två veckor men en än vassare bil som kan trampa vatten i upp till 70cm. De ska korsa det där månlandskapet som finns borta i nordväst. Jag vet om att det blev en hel del föredrag om Island och många bildvisningar men blev det någon fotobok förra gången Sonja?

(Nu mördar Råda den där nallen igen..
Skapligt rastlös - precis som jag. Vi ska nog ut en sväng tror jag.)

Feel free to comment...