Det var ett bra tag sen jag skrev här ser jag. Helt klart dags att redogöra vad jag har haft för mig de senaste veckorna.

Jag kan börja med att vi efter några kortfattade överlägganden har stoppat ner CO2 (mäsk) och PMDD i det stora karet då omstarten med Aquaclay istället för Rådasanden blev helt misslyckade. Det blev rejält med cyano och växterna verkade inte alls må bra. Nu är allt igång och jag hoppas verkligen att de tar sig.
Vi planerar (eller har bestämt - nu ska det bara utföras) att bygga på vår akvarieställning med två kar till som är 80x20x25 stora med brutna hörn varav det ena ska vara uppdelat i tre. Där ska jag ha mina killis - som faktiskt bara blir fler och fler. Skandinaviska Killisällskapet hade möte på Haga härom helgen och jag fick med mig några riktigt läckra firrar till bra pris. Aplocheilus lineatus "Gold" och Nothobranchius guntheri.
Det var väldigt trevligt på mötet och föredragen var riktigt inspirerande.

Jag är riktigt nöjd med mitt saltvattenskar just nu. Korallerna är jättefina och växer så det knakar. Tyvärr har jag blivit av med en Bengai och en Gylta men det känns som om det är sånt som händer. Bilder kanske kommer lite senare.

På fotofronten har det inte hänt så mycket som jag kanske hoppats på. Jag har köpt in blixtstativ och ett paraply som jag inte riktigt använt mig av ännu. Behöver en assistent som kan hålla reda på Råda medan jag riggar allt. Min assistent är föresten i Uzbekistan just nu. Hon kommer hem på lördag. Det är första gången jag är hemma ensam när hon är ute och far. Det lär inte bli den sista. Jag ska banne mig hitta ett resmål dit jag kan åka ensam, bara fota, skriva och drömma lite.

I helgen var jag hemma i Grästorp och hälsade på. Allt är sig likt men ändå inte. Barndomskamraterna skaffar lägenheter till skamligt låga hyror (jämfört med Sveriges Dubai - Stockholm), far min har ändrat ordentligt på tomten, köpt nya Hifi-prylar till vardagsrummet och lillasyster ska flytta hemifrån. Det händer mycket nere på "schlätta".

Avslutar med ett tight porträtt på Råda.
Bifogade filer