Idag har varit världshistoriens segaste dag. Ett jobbmöte från klockan åtta på morgonen tätt följt av åtta timmars arbetsdag tog musten ur mig fullständigt.
Det är himmelriket att få komma hem till Gabbi och Råda och bara vara.
I helgen har vi målat köket och lagt nytt golv på den gamla fula mattan. Det blev ett mörkt laminatgolv som blev riktigt bra. Bilder kommer när hyllorna är målade och tavlorna är upphängda. Jag beställde några förstoringar på lite bilder 21x30cm (A4) som vi tänkt sätta upp i köket.
Det blev också ett fåtal andra bilder såsom porträttet på Råda och vinnarbilden från månadens fototävling. Det ska bli intressant att se hur resultatet blir och hur långt ifrån min bildskärm den "riktiga" bilden är. En hundring lite drygt för sex A4-foton inklusive frakt tycker jag är ett bra pris.

Idag har jag suttit och försökt få fram drivrutiner och program till att fota direkt in på hårddisken och datorskärmen. Jag har lite tankar (önsketänkande) om att kunna använda detta framöver i någon workshop kanske eller i mer kommersiellt syfte.
Vi var på hundmässan i Älvsjö igår och det var en fotograf där som fotade hundar. Jag fick genast massa idéer på hur jag skulle kunna göra saker bättre. Med rätt utvecklingskurva nu i sommar och bra utrustning så kanske han får en konkurrent nästa år.

Egentligen, hur dum är jag som börjar med att skaffa datorprogrammet jag behöver för att visa bilderna "live"? Är det inte bättre att jag lägger tiden på att fota Råda med min fulla kapacitet och försöka bli bättre? Råda löper och sover nästan hela tiden. Hon verkar också ha blivit stor flicka i huvudet för hon är mycket lugnare och mer mogen på något sätt. Svårt att beskriva men hon har blivit mycket duktigare väldigt snabbt helt enkelt. Det är svårt att fota en hund om den bara sover. Jag vill ju inte väcka henne heller...

Det finns så mycket jag vill just nu så jag funderar seriöst på att skriva en lista och även få ner vad jag ska göra och hur jag ska göra för att nå mina mål. Målen håller jag helst för mig själv.

En bild så här på slutet...hobbyns svåraste vetenskapliga namn.
Tahuantinsuyoa macantzatza
[ATTACH]32253[/ATTACH]

Bilden ligger i Zoopetgalleriet om det är intressant Kjell.