Fick iväg fiskfysiologitenta nr 2 dagen innan sista inlämningsdagen, inte pga att jag väntat tills dess utan för att först då, efter flera dagars svärande, föll alla pusselbitarna på plats. Är inte helt säker på om det var rätt bitar, men rent teoretiskt så skulle det kunna vara det. Börjar smyga in lite mer matematik i marin biologin nu med, vilket inte är min starka sida. Men att vara envis är jag skitbra på så på nåt sätt ska det gå!

Brukar hjälpa min fars firma med lite akvarieskötsel lite då och då, byter vatten och snyggar till växter och ser så invånarna kommer överens eller om de behöver flyttas etc (dessa griniga scalarer). Har varit med och startat upp några av dom med, och ibland lyssnar de till och med på mina råd gällande fiskval. Tex när ett skulle startas upp och det visade sig att det här karet håller sig svalt, tillräckligt svalt för odessabarber! De har suttit på min privata önskelista länge (med andra rätt så realistiska fiskar som Hara jerdoni, och en del mindre realistiska som Protopterus aethiopicus), men hemma hos oss är det för varmt. De andra var väl inte jätteimponerade av de små bleka fiskarna när de kom, men nu ser de ut såhär;
Klicka på bilden för större version

Namn: odessa.jpg
Visningar: 1
Storlek: 151,4 KB
ID: 2345371
"Sa ju att de blir riktigt vackra! Sa ju det!"

Skulle vilja byta ut kardinalerna bara. Och bakgrunden. Och inredningen. Men annars ser det inte så farligt ut. Barberna är ju snygga.

Har äntligen börjat få ordning på de nya grottorna till mitt stora kar nu i alla fall, har fått hjälp att såga ett tegelrör i 3 mindre delar som legat i blöt och skurats och sandpapprats, så nu ska de bara silikonas fast grus och torka, sen får det nog inte plats mer i karet. Förhoppningsvis kan jag byta ut dödskallen mot dessa utan att malen som bor däri blir alltför upprörd. Den har bott där sen den flytta in hm 2010 nån gång, men hålen börjar se lite för små ut nu..

Klicka på bilden för större version

Namn: storsyno.jpg
Visningar: 1
Storlek: 184,8 KB
ID: 2345369
"Is it safe yet?"

Och i guppykaret förökar sig vf guppyna i rätt så lagom takt faktiskt, men får nog börja fråga runt i de bättre affärerna om de vill ha några. Eller starta upp ett större kar. Dessa är ju mycket roligare än de där stora långfenade skapelserna.

Klicka på bilden för större version

Namn: tittut.jpg
Visningar: 1
Storlek: 112,6 KB
ID: 2345370

Kameraskygga är de inte, men de är lite för snabba för mig och min kamera. Men men, practice makes perfect.