Införskaffade 9 stycken Biotoecus opercularis för precis en vecka sen nu. Var 10 beställda men en låg stendöd i påsen. De resterande fiskarna verkade vid första anblick inte heller må så bra då de loopade runt i påsarna. Vet inte om det berodde på att vattnet i påsarna hade ett pH över 8, men fiskarna blev klart mycket piggare när jag koppat in dem hela kvällen till ett vatten med ph runt 5-5,5.

Nu äter de bra och tar allt som bjuds, som granulat, nykläckt artemia, grindalsmask, fryst artemia m.m. Måste säga att fiskarna trots allt var i förvånansvärt bra kondition, och de var inte avsmalnade över huvud taget. Eftersom de är vildfångade känns det extra konstigt, men jag antar att de faktiskt har blivit väl omhändertagna på vägen.

Könsfördelningen verkar också bra, har 2 stora hanar och ett gäng som ser mycket ut som honor. Sen är det ett par stycken som jag antar är mindre hanar.
Ska snart ta och flytta alla fiskar förutom den största hanen och en eller två förmodade honor, och lägga in några lekgrottor.

I övrigt flyter allt på som vanligt. Alla Betta-yngel växer på bra, och just nu simmar det B. uberis-yngel från två olika kullar tillsammans. Bytte ut rådsanden i min flickväns stora sällskapsakvarium till Aquaclay också. Klart nöjd, var dessutom skönt att få rensa ut det då jag hade börjat få oönskade alger som jag inte kunde få stopp på.