Strax efter min hemkomst i veckan så upptäckte jag att något inte stod rätt till i två av akvarierna. I det största akvariet - ett blandat sällskapsakvarium - så verkade fiskarna lite allmänt slöa, men jag orkade inte undersöka saken närmare just då. Nästa dag upptäckte jag dock att några av fiskarna drabbats av vita prick. Det såg emellertid inte så illa ut, och nästa dag köpte jag medicin. Följande dag så såg de bättre ut och på tredje dagen så var det bara en fisk som fortfarande hade ett fåtal prickar kvar.
Det andra akvariet som hade drabbats var ett akvarium där det går 3 Poecilocharax weitzmani och en obestämd Rivulus-art. Mina P. weitzmani var betydligt värre drabbade och alla tre hade i princip hela kroppen täckt i vita små prickar. Det är ännu för mig oklart varför just dessa två akvarium har drabbats, och VARFÖR. Det är så vitt jag vet inget fel på vattnet i något av akvarierna och fiskarna är friskare är friskare än aldrig förr.
Återstår i alla fall att se om mina P. weitzmani överlever.

I övrigt lyckades jag även ta död på mina ungdjur av Rivulus xiphidius, något som jag grämer mig väldigt mycket över. Gjorde ett vattenbyte hos dem och nästföljande dag var alla fiskarna döda och en utav dem simmade i loopar. Har absolut ingen aning om vad som gick snett.

Några positiva saker har jag i alla fall att berätta:

1. Har tagit till vara på en ny kull av Betta channoides. Har dock inte räknat antalet yngel ännu, men tror inte den var speciellt stor den här gången eftersom jag tror att de blev avbrutna mitt under akten.

2. Mina Hemirhamphodon phaiosoma (nej, inte kapuasensis som de såldes som) nu äter som vargar. De frossar i Red astax-granulatet, söndersmulad frystorkad mysis och hoppstjärtar.

Tänkte även för ovanlighetens skull bifoga några bilder på mina H. phaiosoma, inte så bra bilder dock, men man ser ju hur de ser ut i alla fall.
Bifogade filer