Jahapp.. återkom alltså igår efter ännu ett besök i Stockholm. Innan helgen separerade jag alltså Betta channoides-hanarna och honorna åt, eftersom arten visat sig vara alltför lättlekt för att hanarna ska ha en chans att hämta andan mellan lekarna. Igår släppte jag dock tillbaka honorna med hanarna och direkt tog ju honorna på sig sin finaste klädsel.
Får se hur länge det dröjer innan de leker den här gången, hoppas i alla fall kunna mata upp hanarna i några dagar till.

De nyutsläppta B. channoides-ynglen verkar ha klarat sig bra utan mat i helgen - antar att de hittade tillräckligt i javamossan. Jag tycker dock de är ganska trögfattade vad det gäller att fatta när det är matdags, lite som deras föräldrar

Det blev några nya fiskinköp i Stockholm också:

10st VF Neolebias trilineatus hittade jag på Akvarielagret. Hanarna är mycket vackra med sitt glödande orangeröda streck, måste jag säga.

1 par Betta uberis och 1 par Betta sp. Mahachai inhandlades på Södermalms Akvarieaffär. Mina B. uberis har i princip gått gömda konstant, vilket är tråkigt.. av flera anledningar. Den största anledningen är att det blir svårt att mata dem. Men de borde bli mindre skygga med tiden. Dock märker jag ju en väldigt stor skillnad i nyfikenhet mellan munruvande Betta och skumbobyggande.

Såg nu även att Akvarieteknik hade Betta rutilans på sin lista. Man blir ju sugen..