Av de från början 6 stycken Poecilocharax weitzmani så är det nu bara 3 kvar. Dessa 3 ser friska ut dock och äter grindalsmask och nykläckt artemia med god aptit. Upptäckte även att de åt otohimegranulaten från Japan.
Fast det var ju inte lika gott som lite mask förstås
Funderar lite kring könsfördelningen på dem, och jag tror, men det är ett stort TROR att det kan vara 2 hanar och en hona. Detta för att två av dem har "bråkat" en del med varandra, medan den tredje verkar ignoreras. Ska snart till Stockholm igen så om jag har tur kanske jag kan hitta fler. Man kan ju alltid hoppas i alla fall.

Sen så håller B. channoides-hanen fortfarande rommen i munnen, vilket är kul. Det är ju ganska vanligt att de äter upp rommen första gången. Trodde ett tag att den andra hanen också hade lekt med en av honorna men såg honom nu idag - utan något i munnen. Dock verkar han så oerhört underlägsen den andra hanen så att han håller sig undan väldigt mycket. Fick chansen att mata honom lite hur som helst. Tycker lite synd om den ruvande hanen dock som tittar lite ledset och nyfiket på honorna när de kalasar i grindalsmask och krill

Inspekterade just de resterande Simpsonichthys semiocellatus-äggen, och hittade 5-6 stycken som såg ut att vara redo att kläckas, och 2-3 som inte var redo. De 2-3 som inte var redo ser dock ut att inte ha utvecklats något över huvud taget så jag är osäker på om det kommer att bli något av dem.
Så jag håller i alla fall på att förebereda lite extremt mineralfattigt och surt vatten att kläcka dem i snart.