I förrigår så inhandles det ett akvarium på 63 liter åt mina två par Betta channoides. Fyllde på det ganska omedelbart med vatten från ett annat akvarium som var rätt tefärgat från en hel del "indian almond leaves" - vet inte om det finns något passande namn på svenska för dem.

Hur som helst så inreddes akvariet med två rötter, en hel del javamossa, kokt fibertorv och lite vattenpeste och hornsärv fick flyta vid ytan. Jag kokade även en hel del löv och lade också i två okokta. De två okokta lades i för att de skulle läcka ut lite av de good stuff som ofta också sägs trigga lek hos Betta-arter.
Om detta är sant eller inte vet jag ej, men redan dagen efter (idag) att jag hade lagt i de två paren så upptäckte jag nu för en kvart sen att den dominante hanen och en av honorna började omslingra varandra under ett av löven.
Om det blir något utav det hela får tiden utvisa men hur som helst kul att de trivdes så pass bra .

Vad gäller mina Poecilocharax weitzmani som också inhandlades i Stockholm så har i alla fall två av 6 dött. Vilket är väldigt synd. Men jag är föga förvånad eftersom några av dem var så smala så att det såg ut som att de inte fått mat på en månad.