Jaha då var det slut på den clown gobien, anemonen kände sig lite sugen på lunch innan lamporna kom på och den klena gröna gobien var oförsiktig...

Så kan det gå, en riktigt skum rackare dendär anemonen. Han verkar inte trivas riktigt eftersom han pulserar in och ut vatten då lamporna kommer på(det är en art som vill ha mycket ljus).
Den går från att vara 25-30 cm från foten till toppen av tentaklerna till ett knytnävs stort paket, dethär betendet används för att jämna ut mineraler och salter i djuret. Jag har inte så bra koll på anemoner då jag inte tänkt skaffa några från början men nu är jag lite tvungen att läsa på...

Akvarister är lite kluvna när det kommer till domhär djuren, flera hävdar att man inte ens bör försöka hålla dom i ett akvarium.
Jag börjar förstå problematiken när jag läser mer, eftersom anemonen kombinerat med clownen är en symbol för saltvatten så säljs dom trots att folk inte klarar av kraven.

Jag funderade lite på att skriva en enkel artikel till Zpet för dom som funderar på saltvatten.
Lista krav nödvändigheter och kostnader samt lite hur det fungerar, så att folk kan göra en lite enklare bedömning hurvida det är inntresant att försöka och om dom kommer att orka upprätthålla ett saltkar.