Nytt år
Jag har absolut inga förväntingar på detta nya år (och självklart inga löften ). Jag har upptäckt att det är dumt att ha förväntningar. Jag tycker bättre om att eventuellt bli glatt överraskad än att bli besviken (för allt kan man ju tyvärr inte styra över)... Nu låter jag kanske pessimistisk - men jag tror att jag istället med åren (nu låter det som att jag är uråldrig! ) blivit mer realistisk. Jag försöker att inte planera för mycket utan istället leva lite mer för dagen. Från att ha varit en superstrukturerad planerare så tar jag nog allt lite coolare och har upptäckt att det funkar ju ändå! För mycket planering gör bara att jag oroar mig i onödan och gör mig bara stressad. Och varför planera om det ändå inte gå som man har tänkt sig??

Fotobok
Lite har jag dock planerat... I mitt huvud planerar jag nämligen min nästa fotobok (lite svårt dock eftersom jag inte har tagit bilderna än..). Gjorde ju en fotobok efter vår Guadelouperesa förra sommaren. Denna gjorde jag dock ganska snabbt (mitt i natten) och hade heller inga större förväntningar på den. Men jag blev positivt överraskad och började därför genast att planera nästa fotobok (som jag ska lägga ner lite mer energi på). Nästa bok, som ska göras efter nästa resa, kommer jag att beställa genom att annat företag som erbjuder lite större valmöjligheter än det jag använde sist. Igår kunde jag dock inte vänta längre utan var tvungen att testa det med en liten fotobok i pocketformat. Det är ju dumt att slänga ut en masssa pengar på en större fotobok om resultatet blir dåligt. Programmet var lätt att använda i alla fall så jag ser med spänning fram emot leveransen av boken. Valde bilder från vår resa till Kreta 2007... Det kommer nog att bli fler fotoböcker - för det är verkligen himla roligt.

Muppinsväska
Förra veckan köpte jag mig en ny resväska (min gamla var av en mycket otymplig modell). Jag valde en röd så att den skulle synas bra. Men jag är ju antagligen inte den enda med en röd resväska så jag tänkte att jag måste göra en "muppinsväska" av den... Min tanke var först att klippa ut bokstäver i ett slitstarkt tyg och klistra och sy fast bokstäverna på väskan. Men jag gav snabbt upp den idén, dels för att jag inte hade något bra tyg hemma och dels för att jag verkligen hatar att sy (hade alltid träslöjd i skolan så fort man fick välja). Så jag skrev direkt på väskan istället. Jag vet inte om resultatet blev så jättebra men nu har jag en äkta muppinsväska som jag lätt hittar på flygplatser i alla fall.

Vinter
Vintern tycks ha tagit ett riktigt hårt grepp om hela Sverige nu. Det tycker jag inte om. Igår när jag vaknade var det -16,6 grader ute...idag var det -1. Men istället kommer det mer snö. Jag vill ha vår nu!

Och nu känns det som att jag har skrivit en halv roman - så nu får det räcka.