Ja, ni kanske tror att jag inte gör mycket annat än att surfa på Zoopet hela dagarna så här på semestern. Det kan ju verka så - men faktum är att jag alltid vaknar ganska tidigt, så fram tills dess att jag har fått upp sambon ur sängen (så att vi kan gå och äta frukost) så brukar jag passa på att surfa lite. Jag sitter här i fåtöljen med datorn och med jämna mellanrum skriker jag "gå upp!" till sambon...

Igår var alltså andra dagen med hyrbilen och då åkte vi runt hela den västra huvudön. Till största delen består den av regnskog som är nationalpark. Det finns också en vulkan på den södra sidan av ön. Och stränder förstås... Längst norrut (där vi bor) är stränderna lite gulbruna och längre söderut (närmare vulkanen) så är det svarta lavastränder.

Igår när vi var ute och åkte så stannade vi till på en härlig lavastrand med stora vågor. Vattnet såg ganska kyligt ut men var lika härligt varmt som överallt annars - ca 27 grader. Det gillar vi! Sedan fortsatte vi runt ön och svängde av in i regnskogen till sjön Grand Etang (där började det givetvis att spöregna) och vattenfallen Chutes du Carbet (tre vattenfall som är 20, 110 och 115 meter höga). Vi gick bara till det som låg på ca 25 minuters promenad från parkeringen då det var väldigt blött och halt och vi inte hade jättebra skor att gå i. Det var också rätt varmt och regnade från och till (ja, det är ju regnskog så... ). När jag gick där i regnskogen över floden så fick jag en Zoopet-tanke. Jag tänkte "undrar vad det finns för fiskar i den här floden...det kanske finns "akvariefiskar"??" När man tänker så är man nog lite konstig....eller?

Nu måste jag väcka sambon för han vaknar ju aldrig - jag är hungrig!

Lite bilder från gårdagen (jag vet att det ser skumt ut men jag förstår mig inte på GIMP - så fort jag bara förminskar bilderna så blr de konstiga.. ):
Bifogade filer