Idag är jag faktiskt ledig - ingen skola och inget jobb (dock endast på grund av att ett seminarium blev framflyttat till nästa vecka). Eftersom jag tidigare idag på förmiddagen var iväg och lämnade in två hemtentor som skulle vara klara idag, så har jag heller inget skolarbete som ligger och väntar. Jag är alltså jätteledig idag! fast bara idag - imorgon börjar "allvaret" igen.

Nu har typ halva dagen gått och jag har fortfarande inte gjort så mycket vettigt. Jo, förresten jag tog en låååång sovmorgon till kl 9 - vilket innebär att jag alltså har sovit i tio timmar inatt. Tur att jag inte vaknade med migränkänningar, har närkt att mitt huvud inte mår så bra om jag sover mer än ca 7 timmar/natt. Lite tråkigt eftersom jag älskar att sova!

Har tänkt att tvätta och byta lakan, gå ut och gå en långpromenad, byta vatten (i alla fall i köksakvariet) och slå in den sista julklappen. Sen ska jag nog bara lata mig...

Idag var "Woody" på besök på min balkong igen. Woody är en av "mina" hackspettar som har fattat tycke för jordnötterna som jag har hängt ut. Första gången var det en mindre hackspett på besök och de senaste två gångerna har det varit en större. Den större fick heta Woody, vilket ju är passande för en hackspett (och mycket finare än "Hacke"). Jo, man måste ju döpa sina (utom)husdjur. Woody tycker dock inte om konkurrens om jordnötterna och när de mindre fåglarna (blåmesar, talgoxar, rödhakar, "upp-och-ner-fåglar" och sånt smått) kommer för nära så hackar han efter dem. Lite elak är han allt, Woody.

Har upptäckt att jag faktiskt har två par skalarer i mitt akvarium. (är ju lite svårt att se skillnad på dem när de inte leker) För ett tag sedan lade båda paren rom samtidigt (som sedan citrontetrorna åt upp när skalarerna blev rädda och gömde sig när sambon dammade akvariet...). Nu har det ena paret lagt rom på en bokgren. Fast jag tror inte att det blir något, vilket nog är lika bra det.

Nä, nu måste jag nog ge mig ut och gå en sväng innan det blir alldeles jättemörkt...

Edit: "Upp-och-ner-fågeln" heter nog nötväcka kom jag på nu!